Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Šéf americkej diplomacie Antony Blinken navštívi Prahu

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (Zdroj: TASR/AP/Evelyn Hockstein)

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken pricestuje nasledujúci týždeň do Česka, oznámil v piatok Washington.

V Prahe sa Blinken stretne s českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským a ďalšími vysokými predstaviteľmi, s ktorými bude rokovať o pokračujúcej podpore Ukrajiny, spolupráci pri modernizácii obrany a prehlbovaní väzieb v oblasti energetiky. Počas pobytu v Prahe sa Blinken zúčastní aj na neformálnom stretnutí ministrov zahraničných vecí Severoatlantickej aliancie, na ktorom sa bude diskutovať o prioritách nadchádzajúceho washingtonského summitu NATO.

Okrem Česka zavíta aj do Moldavska

Šéf americkej diplomacie príde do Prahy v rámci svojej pracovnej cesty do Európy, ktorá bude prebiehať od 28. do 31. mája. Okrem Česka zavíta aj do Moldavska. Tam sa stretne s moldavskou prezidentkou Maiou Sanduovou a ďalšími predstaviteľmi krajiny, aby opätovne potvrdil podporu USA pokroku Moldavska v oblasti vstupu do EÚ a energetickej bezpečnosti, spresnilo americké ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení.

Viac o téme: Návšteva PrahaAnthony Blinken
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu