Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najnovšia správa tajných služieb šokuje: TAKTO pracujú ruskí špióni! Pre Putina by to bola poriadna blamáž

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/(Mikhail Voskresensky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Správa britských tajných služieb ponúka nový pohľad na činnosť Putinových špiónov. Ich operácie sú vraj totiž „neuveriteľne hlúpe“. Agenti sú vraj odhalení už po krátkej dobe. Ak by boli tieto informácie skutočne pravdivé, pre šéfa Kremľa by to bola poriadna blamáž.

Pre Vladimira Putina to znie ako dosť trápny neúspech. Špióni šéfa Kremľa, ktorí skryto pôsobia v zahraničí, nie sú podľa správy vo svojej práci nijako zvlášť zruční. Správa v „Daily Express“ hovorí o „takmer trápnych“ akciách.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 718 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Vladimir Putin je v rozpakoch: Jeho špióni stále viac riskujú

Zdá sa, že špióni sú nútení podstupovať väčšie riziko, aby získali tajné informácie, uvádza správa. Sankcie uvalené po Putinovej invázii na Ukrajinu a útoku nervovou látkou v Salisbury vážne ovplyvnili snahy Moskvy pôsobiť v Spojenom kráľovstve.

Zdroje pre Daily Express uviedli, že Putinovi špióni nezostávajú „operatívni“ dlho a ich plány sa dajú ľahšie narušiť. Moskovskú ambasádu v Kensingtone, ktorá je chránená diplomatickou imunitou, už nemôžu voľne využívať ako základňu. Namiesto toho sú nútení prejsť na taktiku, ktorú viac preferujú iné tajné služby. V súčasnosti čoraz viac cestujú do Spojeného kráľovstva pod falošnými identitami a vo väčšej miere sa spoliehajú aj na sprostredkovateľov. Títo sprostredkovatelia zvyčajne poznajú len zdroj a agenta, ktorému informácie odovzdávajú.

Kremeľ tradične uprednostňoval, aby jeho špionážna sieť mohla operovať z veľvyslanectva a osobne sa stretnúť so svojimi potenciálnymi zdrojmi. Špióni, ktorí budú vyhnaní z krajiny, budú monitorovaní, aby sa zabezpečilo, že sa neobjavia inde v Európe, uvádza sa. Ruská rozviedka sa vraj vo veľkej miere spolieha na „ilegálov“ – špiónov, ktorí v prípade, že ich chytia, predstierajú, že sú niekým iným.

 

Viac o téme: Tajná službaŠpióniRuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu