Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Boj o život po očkovaní: Žena (26) dostala po tejto vakcíne niekoľko anafylaktických šokov

Žena dostala po zaočkovaní anafylaktický šok (ilustračné foto) Zobraziť galériu (3)
Žena dostala po zaočkovaní anafylaktický šok (ilustračné foto) (Zdroj: Getty Images)

PORTSMOUTH - Pre ženu z Anglicka sa očkovanie proti koronavírusu takmer stalo osudným. Dvadsaťšesťročná Kirsty Hextová utrpela po podaní druhej dávky vakcíny Pfizer/Biontech alergický šok. A nebol jediný.

Po očkovaní Kirsty Hextovej sa začali diať dramatické scény. Ako informuje britský Daily Star, žena mala 28. apríla náhly alergický šok niekoľko minút po druhom očkovaní vakcínou Pfizer/Biontech. Mladej žene opuchol jazyk a hrdlo a ťažko sa jej dýchalo. Britku okamžite previezli do nemocnice.

HOAX o smrti Jula Viršíka (†56): Môže za jeho smrť očkovanie? Výsledky pitvy hovoria jasne!

Žena po očkovaní bojovala o život

Po tom, čo ju lekári v nemocnici kráľovnej Alexandry v Portsmouthe stabilizovali, vysvetlili, že Kirsty Hextová mala anafylaktický šok z momentálne neznámej zložky vakcíny Pfizer/Biontech. Podľa denníka Daily Star žena potom utrpela ďalšie štyri alergické šoky. Pracovníci kliniky sa stále ponáhľali, aby jej dodali adrenalín a zachránili jej tak život.

Hrozivé spomienky

Kirsty Hextová dnes na udalosti spomína s hrôzou. "Všetko sa stalo tak rýchlo a ja som vôbec netušila, o čo ide. Párkrát som dokonca omdlela," povedala matka dcéry v rozhovore pre Daily Star. Lekári ju nakoniec pre obavy o jej zdravie preložili na jednotku intenzívnej starostlivosti. V rovnakom týždni utrpela Hextová ďalších päť anafylaktických šokov. Pri jednom z nich jej dýchacie cesty opuchli tak silno, že sa dočasne prerušil prísun kyslíka do mozgu a v dôsledku toho žena dostala záchvat, pri ktorom omdlela a nekontrolovateľne sa triasla.

Vakcína od spoločnosti Pfizer/BioNTech
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/John Locher, File)

Kirsty Hextová si myslela, že zomrie

„Naozaj som verila, že sa moje telo vzdá - myslela som si, že zomriem v nemocnici a nikdy by som nevidela, ako moja dcéra vyrastie,“ povedala Hextová. „Dokonca som mala telefonát plný plaču so sestrou, v ktorom som sa jej pýtala: ‚Ak sa nezobudím, môžeš vychovať moju dcéru?‘“

REPORTÁŽ z vakcinačného centra: Všetko fičí ako v úli! Denne zaočkujú tisícky ľudí, večer sa začína šou

Žena je stále v nemocnici

Kirsty Hextovú konečne 5. mája prepustili z nemocnice a dostala špeciálne núdzové pero. Avšak už o pár dní neskôr bola Angličanka prevezená späť na kliniku po ďalších piatich šokoch a ďalšom spontánnom epileptickom záchvate. Musí nateraz zostať v nemocnici, pretože lekári majú podozrenie, že dôjde k ďalším šokom.

KORONAVÍRUS Boj o život
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Očkovanie zachraňuje životy

Bez ohľadu na to Hextová apeluje na ostatných, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu. „Aj keď som od očkovania už niekoľkokrát takmer zomrela, sama pracujem v opatrovateľskom sektore a viem, aké je to dôležité. Chcem, aby si ľudia pamätali, že reakcie, aké som mala ja, sú veľmi zriedkavé - a len preto, že som mala zlú reakciu, neznamená to, že ju budú mať všetci ostatní. Očkovanie zachraňuje životy.“

Viac o téme: OčkovanieVakcínaBoj o životAnafylaktický šokPfizer/Biontech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu