Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Lekárnik urobil zámernú chybu s vakcínami: Žiadne zľutovanie, ide do basy!

Steven Brandenburg Zobraziť galériu (2)
Steven Brandenburg (Zdroj: SITA/Ozaukee County Sheriff via AP)

WASHINGTON - Na tri roky odňatia slobody odsúdil v utorok súd amerického lekárnika, ktorý sa priznal k zámernému znehodnoteniu stoviek dávok vakcíny proti koronavírusu od firmy Moderna. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na americké ministerstvo spravodlivosti.

VIDEO Dôležité slová Krčméryho o vakcínach proti COVIDU: Prezradil, kedy sa môže očkovaný človek nakaziť

Steven Brandenburg v noci z 24. na 25. decembra 2020 zámerne vybral 57 ampuliek s vakcínou z chladničky, následne ich tam vrátil a ďalšiu noc urobil to isté.

Ďalší zamestnanec nemocničnej lekárne našiel ampulky mimo chladničky ráno 26. decembra. Brandenburg, ktorého zadržali 30. decembra, pôvodne tvrdil, že ich vybral preto, aby sa dostal k ďalším veciam v chladničke a zabudol ich vrátiť späť. Neskôr sa však priznal, že tak urobil zámerne.

Vakcína od americkej firmy Moderna je použiteľná 12 hodín po vybratí z chladničky. Znehodnotenou vakcínou bolo zaočkovaných 57 ľudí. Súd mu zároveň nariadil zaplatiť odškodné vo výške 83.800 dolárov pre nemocnicu v štáte Wisconsin, v ktorej v tom čase pracoval.

Brandenbrug počas policajného výsluchu povedal, že znehodnotil dávky vakcíny pre viac ako 500 ľudí, pretože bol presvedčený, že táto očkovacia látka spôsobuje mutáciu ľudskej DNA.

Viac o téme: OčkovanieVakcínyZnehodnotenieKoronavírusLekárnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu