Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

ŠKANDÁL kráľovskej rodiny opäť ožíva: Unikli mená tých, čo mali rasistické narážky... Preboha! Kate, aj ty?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA, Profimedia)

LONDÝN - Po viac ako dvoch rokoch opäť ožíva kauza, ktorá rozdelila kráľovskú rodinu. V utorok sa na pulty kníhkupectiev v Holandsku dostala kniha, ktorá spomína aj na kontroverzné obvinenia Meghan Markle (42), ktorá tvrdila, že niektorí členovia rodiny mali rasistické poznámky na jej nenarodeného syna. Autor v nej prezradil, že ich mali mať na svedomí Karol III. (75) a princezná Kate (41).

V marci 2021 obletel svet rozhovor Harryho a Meghan, ktorý opísali to, ako sa podľa nich chová kráľovská rodina. Jednou z najdiskutovanejších tém bolo aj to, že minimálne jeden člen rodiny mal s Harrym riešiť to, akú farbu pokožky bude mať ich prvorodený potomok.

Harry a Meghan
Zobraziť galériu (4)
Harry a Meghan  (Zdroj: SITA)

Táto kauza najnovšie ožíva vďaka knihe Omida Scobieho s názvom Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival. V britskej verzii totiž opisuje celú situáciu, avšak nekonkretizoval mená ľudí, ktorí mali mať tieto rasistické poznámky na svedomí.

V kníhkupectvách v Holandsku si však mohli ľudia zakúpiť aj verziu, kde boli uvedené mená členov rodiny, ktorí sa mali týchto poznámok dopustiť. Knihu však takmer okamžite stiahli z predaja a tak sa začalo vo veľkom špekulovať, o koho ide. 

Viaceré zdroje z Holandska doplnil aj britský novinár a moderátor Piers Morgan. „Poviem, ktoré dve mená sa objavili v holandskej verzii. Oni si to totiž narozdiel od vás, britských ľudí, ktorí platíte kráľovskú rodinu, môžu prečítať. Týmto obvineniam absolútne neverím a pochybujem, že tam bol nejaký rasizmus. V knihe sa však píše o kráľovi Karolovi III. a princeznej Kate," povedal Morgan vo svojej šou.

Tieto informácie rozvírili veľkú debatu a hovorí sa o tom, že kráľovská rodina podnikne právne kroky. Autor knihy sa tak snaží zbaviť viny a k celej veci sa už stihol vyjadriť. „Kniha bola napísaná vo viacerých jazykoch. Bohužiaľ, neovládam holandčinu. Ak došlo k nejakej chybe v preklade, tak som si istý, že vydavateľ to napraví. Napísal som a editoval britskú verziu. Nikdy som nenapísal verziu, v ktorej by som spomínal mená," uviedol Scobie pre RTL Boulevard.

Viac o téme: Princezná KateMeghan MarkleKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu