Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Škandál na univerzite: Študentky si pred testami museli dať dole podprsenky! Teraz prehovorili, majú aj svedkov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Študentky Ekonomickej fakulty Českej poľnohospodárskej univerzity (ČZU) v Prahe si kvôli bezpečnostným pravidlám v testovacom centre museli vyzliekať podprsenky s kosticami, pretože aktivovali ich bezpečnostný rám. Obsluha sa vyhovárala na nariadenie dekana.

Serveru iROZHLAS.cz opísalo túto skúsenosť až 11 študentiek. Obsluha tzv. testovacieho centra sa odvolávala na nariadenie dekana Tomáša Šubrta, ktoré zakazuje vpustiť k testu kohokoľvek, kto aktivuje bezpečnostný rám na detekciu kovu. Rektor univerzity Peter Sklenička sa rozhodol, že zvolá etickú komisiu, ktorá sa bude pravidlami v centre zaoberať a posúdi ich oprávnenosť. 

archívne video

Profesor sa vyzliekol na hodine

Prípady sa stali ešte v prvej polovici novembra. V takzvanom testovacom centre to funguje tak, že si študent sám zvolí čas testu, ktorý následne vykonáva pri pridelenom počítači pod prísnym kamerovým dohľadom. Súčasťou vstupu je napríklad identifikácia študijným preukazom a priechod bezpečnostným rámom.

Server získal nezávisle od seba výpovede 11 študentiek, ktoré boli v novembri pre vpustenie k testu donútené vyzliecť si podprsenku, prípadne na ne v tomto smere bol vyvíjaný silný nátlak. Ďalšie študentky ich výpovede potvrdzujú ako svedkyne, píše web.

Ekonomická fakulta však podľa serveru nepripúšťa, že by si študentky museli podprsenky pred vstupom do centra vyzliecť. "Zloženie podprsenky v testovacom centre požadované nie je," uviedla tlačová hovorkyňa univerzity Karola Mráčková. Potvrdila však, že bezpečnostné opatrenia fakulta sprísnila. Podľa nej obsluha centra nesmie vpustiť študentov, ktorí pri priechode bezpečnostným rámom spustia akustickú výstrahu. Dôvodom bol masívny nárast podvodov pri písomných testoch, napríklad formou ich fotenia a nakrúcania, dodala. 

Viac o téme: PodprsenkaUniverzitaPrahaBezpečnostný rám
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu