Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prvé Vianoce Karola III. ako kráľa: Fíha, poruší rodinnú tradíciu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Tieto Vianoce oslávi Karol III. (75) po prvýkrát ako korunovaný britský kráľ a mnohí tak netrpezlivo očakávajú, ako sa tejto úlohy ujme. Prvé prekvapenie však prišlo už pár dní pred Štedrým dňom, keďže podľa miestnych médií poruší tradíciu, ktorú dodržiavala aj Alžbeta II.

Počas minulého roka sa Karol III. po prvýkrát ujal vianočného príhovoru občanom Veľkej Británie. Jeho krásne slová, ktorými si uctil hlavne zosnulú Alžbetu II., chytili za srdce mnohých, a tak sú očakávania od tohtoročného príhovoru ešte väčšie. 

Karol III.
Zobraziť galériu (3)
Karol III.

Aj napriek minuloročnej premiére sa bude ľuďom po prvýkrát prihovárať ako korunovaný kráľ až tieto Vianoce. Už teraz je však jasné, že pri ňom poruší tradíciu kráľovskej rodiny, ktorú starostlivo dodržiavala aj jeho mama.

Tá pri písaní svojho prejavu využívala odborných poradcov, ktorí jej pomáhali s tvorbou dôležitého odkazu krajine. Karol III. však ich pomoc nevyužil a spísal si len krátke body, o ktorých chce hovoriť. Podľa experta na kráľovskú rodinu Ephraima Hardcastlea si totiž myslí, že podobné prejavy zvláda najlepšie bez prípravy.

„Podľa môjho zdroja si svoj prejav pripravoval sám Karol III. bez akejkoľvek pomoci poradcov. Minulý rok to bolo podobne, vtedy mu robili v jeho prejave len drobné úpravy tak, aby to sedelo s archívnymi zábermi, ktoré vkladali producenti. Kráľ zistil, že najlepšie rozpráva vtedy, keď sa čo najmenej pripravuje. Je to schopnosť, ktorú sa naučil až keď bol starší," povedal pre Daily Mail.

Karol III.
Zobraziť galériu (3)
Karol III.

Viac o téme: Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu