Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krutý koniec slovenskej moderátorky v televízii: Pre konflikt s celebritnou lekárkou?

Zuzana Závodská Zobraziť galériu (5)
Zuzana Závodská (Zdroj: Instagram Z.Ž.)

BRATISLAVA - Moderátorka správ na TA3 Zuzana Závodská dostala náhly vyhadzov. Za všetkým zrejme stojí konflikt s prominentnou lekárkou Alenou Pallovou.

Zuzana Závodská dnes skončila na poste moderátorky v spravodajskej televízii TA3. Vo voľnom čase sa totiž venovala recenzii skrášľovacích produktov. Čo zrejme donedávna nebolo až takým problémom, kým sa neozvala Alena Pallová. 

Krutý koniec slovenskej moderátorky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Lekárke, ktorá má vlastnú značku kozmetiky, prekážalo Závodskej negatívne hodnotenie jej krémov a sér. Podľa známej dermatologičky bolo hodnotenie moderátorky neodborné a poškodzovalo jej povesť. Poštvala preto na ňu právnika a žiadala o odstránenie videa.

Nikomu ale zrejme nenapadlo, že v krátkom čase prídu ešte horšie následky. Zuzana dnes na sociálnej sieti oznámila, že TA3 s ňou ukončila pracovný pomer. Stalo sa tak takmer po ôsmich rokoch jej pôsobenia na poste moderátorky. A oficiálny dôvod? „Vzhľadom na to, že som neoznámila, čomu sa venujem vo svojom voľnom čase, čo je podľa ich mienky neúcta voči kolegom, ktorí obmedzenia rešpektujú,” uviedla Závodská na facebooku, keď jej známi zisťovali, čo je za jej vyhadzovom. „Rada by som pracovala niekde, kde si ma budú vážiť nielen pre moje schopnosti a skúsenosti, ale aj pre to, akým som človekom,” dodala vo svojom statuse. 

K tomuto bleskovému padáku sa vyjadrila aj doktorka Pallová: „K interným záležitostiam televízie TA3 a dôvodom jej postupu sa nevieme žiadnym spôsobom vyjadriť. V tomto smere nikto z našej spoločnosti ani náš právny zástupca nevyvíjal žiadnu iniciatívu."

Krutý koniec slovenskej moderátorky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram Z.Ž.)

Situáciu nakoniec objasnila aj samotná televízia. „Práca v spravodajstve vyžaduje zachovať na verejnosti neutrálny postoj k subjektom, ktoré sa môžu stať predmetom informovania. A to môže byť politická strana, občianske združenie, súkromné firmy a podobne. Moderátor nemôže vedieť, o kom bude v správach informovať. Práve preto moderátor spravodajstva nemôže robiť v akomkoľvek inom médiu, či na verejnosti reklamu, chváliť, ani kritizovať. Moderátori spravodajstva preto nemoderujú komerčné akcie, nesmú vystupovať v žiadnej komerčnej komunikácii a potrebujú súhlas na každý mediálny výstup mimo domovskej televízie, čo sa v tomto prípade nestalo. TA3 potvrdzuje ukončenie spolupráce s moderátorkou Zuzanou Závodskou z dôvodu nielen tohto, ale viacerých profesionálnych zlyhaní, ktoré považuje súkromná televízia za internú záležitosť."

Viac o téme: Zuzana Závodská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu