Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Legendárny slovenský herec spáchal samovraždu: Jeho syn si to nikdy neodpustil... Už sú spolu v nebi!

Ivan Mistrík Zobraziť galériu (4)
Ivan Mistrík (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Výborný herec Ivan Mistrík (†47) neustál súkromné problémy a obrátil proti sebe zbraň. Jeho syn Michal si vyčítal, že otcove narážky o smrti nebral dosť vážne. Dnešné otcove nedožité 84. narodeniny si však už nepripomenie - začiatkom februára sa objavila správa o jeho smrti. Zomrel vo veku 54 rokov.

Ivan Mistrík sa narodil 15. októbra 1935. Ako herec vytvoril v televízii asi 100 postáv.  Nezabudnuteľné sú jeho filmy Šťastie príde v nedeľu (1968), Medená veža (1970), Orlie pierko (1971), Tušenie (1982) a mnohé ďalšie.

Legendárny slovenský herec spáchal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SFÚ)

Neskutočne talentovaný umelec to v súkromí nemal ľahké. Jeho prvá manželka Helena, zvaná Enka, zomrela náhle počas dovolenky ako 45-ročná. Neskôr sa oženil s Máriou Klesniakovou, ktorá bola o 17 rokov mladšia. Jeho kamaráti hovorili, že mu robila zo života peklo. Iné zdroje zas spomínajú Mistríkovu neprimeranú žiarlivosť. 

Vo vzťahu sa údajne vyskytli aj bitky. A herec začal piť. Alkohol mu v krvi namerali aj po tom, ako spáchal samovraždu. Zastrelil sa guľovnicou po 4 rokoch svojho nevydareného druhého manželstva. 

Legendárny slovenský herec spáchal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Jeho smrť si najviac vyčítal prostredný syn Michal. Otec mu vraj naznačoval samovražedné úmysly, no tínedžer nepochopil, nakoľko vážne to je, ani mu nenapadlo, že to jeho rodič naozaj spraví. A keď Mistríka našli mŕtveho, v Michalovej hlave navždy ostalo množstvo otázok začínajúcich slovkom KEBY... 

Nakoniec sa vraj aj on uchýlil k alkoholu. A zomrel iba o 7 rokov starší ako jeho otec. Správy o Michalovej smrti sa objavili začiatkom februára 2019. Jedným z jeho priateľov z detstva bol aj Boris Kollár. 

Legendárny slovenský herec spáchal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook B.K.)

Viac o téme: Ivan Mistrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu