Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

OHAVNÝ ČIN: Kandidátku na Miss zastrelili v reštaurácii počas bieleho dňa! VIDEO brutálnej vraždy

Modelka a kandidátka na Miss landy Párragaová posledné momenty pred streľbou v reštaurácii vo štvrti Los Rios v Quevedo.
Modelka a kandidátka na Miss landy Párragaová posledné momenty pred streľbou v reštaurácii vo štvrti Los Rios v Quevedo. (Zdroj: Instagram/landyparraga.ec, X/ Puro Osso)

QUEVEDO – Kráska z Ekvádoru mala celý život pred sebou. Osud to však zariadil inak. Keď sa išla koncom minulého týždňa najesť do jednej z reštaurácii, netušila, že už odtiaľ nikdy nevyjde. Priamo medzi stolmi a mnohými civilistami ju brutálne zavraždili.

archívne video

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

Landy Párragaová (23) patrila oficiálne medzi najkrajšie ženy Ekvádora. Nikto však nechcel byť v jej koži, keď v nedeľu 28. apríla sedela v jednej z miestnych reštaurácii v ekvádorskom Quevede. Chcela si vychutnať jedlo s priateľom, keď zrazu vbehol do reštaurácie neznámy ozbrojený muž a niekoľkokrát na ňu vystrelil z pištole.

Jedna z najkrajších 

Celý incident sa nielenže podarilo zachytiť na priemyselnej kamere v reštaurácii, ale nejakým spôsobom sa toto video dostalo aj na sociálne siete. Bývalá kandidátka na Miss pracovala ako spojovateľka, pričom za svoj krátky život sa zúčastnila hneď niekoľkých súťaží krásy – América Carribean Ecuador a predtým aj Miss Teen Sea Ecuador. V roku 2022 bola súčasťou finalistiek súťaže Miss Ecuador, kde skončila na piatom mieste. 

Landy však mala aj temnejšiu minulosť. Nejakým spôsobom bola spájaná aj s podsvetím, konkrétne s priekupníkom drog Lenadrom Norerom, ktorý zomrel vo väznici práve v roku 2022 v rámci operácie Metastase. Vďaka nej sa prišlo na prepojenie tohto zločinca s rôznymi politikmi, sudcami, policajtmi aj prokurátormi. 

Posledné dni 

Deň pred vraždou, v sobotu 27. apríla, bola Landy na svadbe. Vedelo o tom mnoho ľudí aj jej sledovatelia na sociálnych sieťach, pretože o tom sama informovala. Na druhý deň v spomínanej reštaurácii uverejnila svoj posledný príspevok. Bola to fotka jedla, ktoré sa chystala zjesť. O pár minút vtrhli do reštaurácie vo štvrti Los Rios útočníci. 

Podľa záznamov z bezpečnostných kamier jej priateľ prevrátil stôl a snažil sa tiež ochrániť. Landy nemala pred guľkami z pištole žiadnu šancu. Útočník do nej niekoľkokrát vystrelil. Následne padla na zem a už sa nehýbala. Podozriví mali tváre zahalené čiapkami a z miesta činu sa im podarilo ujsť. 

Priateľ obete, plastický chirurg José Luis Betancourt, vyviazol z útoku bez zranení. Landy Párragaová mala byť neskôr spomenutá v rámci vyšetrovania prípadu Metastase, údajnej korupcie v rôznych inštitúciách v Ekvádore.

Spojitosť s podsvetím 

Pri výmene správ s Helive Ángulo, známou ako Estimado, Leandro Norero diskutuje so svojím kolegom o vyšetrovaní schémy prania špinavých peňazí. Angulo, ktorý má tajných policajtov, povie obchodníkovi s drogami, že jedným z cieľov bola dovozná spoločnosť registrovaná na meno modelky. Norero odpovedá, aby bolo meno Páraagová odstránené. "Ak sa o nej moja žena niečo dozvie, skončí so mnou," napísal obchodník s drogami. Landy sa nemala nikdy podieľať na nejakom zločine.

V rokoch 2019 až 2021 predstavila zločinca Noreru vtedajšiemu predsedovi Národného zhromaždenia Césarovi Litartovi a niekoľkým ďalším ľuďom z vysokej politiky. Jej zásluhou sa Norera dostal k ďalším vplyvným ľuďom v krajine.  

Viac o téme: MissVraždaOdplataPriekupníkEkvádorDrogyKrimiQuevedoLandy PárragaováLeandro NoreraOperácia Metastase
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu