Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najtesnejší výsledok prezidentských volieb: TOTO odhalil prieskum! Víťaz by uspel len o vlások

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Boj o pozíciu hlavy štátu je už za rohom. Od osudného dňa, kedy slovenskí voliči opäť raz rozhodnú o človeku, ktorý zasadne v prezidentskom paláci nás delí už len necelý mesiac. Prieskumy však naznačujú, že by sme mohli byť svedkami najtesnejšieho súboja o prezidentský palác. Aj keď je dvojica favoritov jasná, na čelo štátu sa môže postaviť len jeden.

archívne video

Brífing Ivana Korčoka na tému Vláda hrubo pošliapava slovenský záujem v zahraničí (Zdroj: topky/Ján Zemiar)

 

Pokiaľ by sa prezidentské voľby konali vo februári, do druhého kola by postúpil dnes už známa dvojica. Víťazom by sa stal súčasný predseda Hlasu a šéf parlamentu Peter Pellegrini, ktorý by obhájil 35,2% hlasov voličov. V druhom kole by sa tak stretol s druhým jasným favoritom, ktorý by vďaka zisku 34% získala druhú možnosť v súboji o prezidentský palác.

Na treťom, teda neúspešnom mieste, by sa umiestnil Štefan Harabin so ziskom 11%. Časť voličských hlasov by získal aj predseda hnutia SLOVENSKO Igor Matovič, ktorý by v súboji ubral 5% hlasov, jeho nezáujem o prezidentský palác však všetky tieto hlasy hádže rovno do koša. Ján Kubiš by získal 4,3% hlasov a predseda národniarov Andrej Danko by sa umiestnil na 6. pozícii so ziskom 3,2%.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Novým prezidentom by sa stal Pellegrini, v druhom kole by získal neochvejné víťazstvo 

Víťazom druhého kola prezidentských volieb by sa s náskokom takmer 10% hlasov stal Peter Pellegrini, ktorému by v druhom kole prezidentských volieb dôveru odovzdalo 54,9% voličov. Ivan Korčok by sa tak v druhom kole prezidentských volieb neradoval, obhájil by len 45,1% rozhodnutých voličov.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Štefan HarabinPrieskumPeter PellegriniIvan KorčokAgentúra FocusPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu