Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najnovší PRIESKUM ovládla strana Smer! Karty by sa však poriadne premiešali, parlament by vyzeral inak

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali vo februári, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov. Druhé v poradí by skončilo Progresívne Slovensko (PS) s 18,9 percenta hlasov, po ňom nasleduje Hlas-SD, ktorý by získal 17,2 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu televízie Markíza Na telo.

archívne video

Vyjadrenie strany SMER-SD k schválenej novele Trestného zákona (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Štvrtá v poradí by skončila SaS, ktorá by získala 6,2 percenta. Nasledujú KDH (6,1 percenta) a hnutie Slovensko s KÚ a Za ľudí (5,9 percenta). Do parlamentu by sa dostali aj SNS, ktorá by získala 5,8 percenta hlasov, a Aliancia s podporou 5,4 percenta hlasov. Hranicu zvoliteľnosti by neprekročili Republika, ktorá by dostala 4,2 percenta hlasov, Demokrati s 3,5 percenta.

ĽSNS by podľa prieskumu volilo 2,7 percenta hlasujúcich, hnutie Sme rodina by volilo 2,6 percenta. Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 39 kresiel, PS 35 kresiel a Hlas-SD 32 kresiel. S 12 poslancami by v NR SR bola SaS, po 11 kresiel by mali SNS a KDH. Desať kresiel by získala Aliancia. Prieskum sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 1025 respondentov v období od 14. do 21. februára.

Viac o téme: VoľbyPrieskumHlasPSSmer SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu