Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vláda bude rokovať o zabezpečení eurovolieb i úprave príspevku pre odídenca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb do Európskeho parlamentu (EP) v roku 2024 sú v rozpočtovej kapitole Ministerstva vnútra (MV) SR alokované prostriedky vo výške 11 739 985 eur a v rozpočtovej kapitole Štatistického úradu (ŠÚ) SR vo výške 2 248-tisíc eur. Vyplýva to z harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia volieb do EP, ktorý má v stredu schvaľovať vláda.

Kabinet má na svojej 17. schôdzi takisto predĺžiť poskytovanie dočasného útočiska, do 4. marca 2025. Ide o formálne predĺženie v súlade s rozhodnutím Rady Európskej únie. Rozhodovať bude aj o úprave výšky príspevkov za ubytovanie odídenca. Poskytovanie príspevku sa má predĺžiť do konca júna.

archívne video

Tomáš Taraba po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vláda má takisto schváliť obstarávanie a financovanie rekonštrukcie ďalšej časti chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok, poškodeného požiarom. Predpokladané náklady v II. etape rekonštrukcie sú vyše 14,3 milióna eur.

Ministri by mali tiež odsúhlasiť pristúpenie SR k medzinárodnému aktu o označeniach pôvodu a zemepisných označeniach, ktoré má chrániť existujúce práva v systéme Lisabonskej dohody o ochrane označení pôvodu a ich medzinárodného zápisu. V programe schôdze je taktiež informácia o stave čerpania eurofondov i pravidelná správa monitorujúca implementáciu Európskej charty regionálnych alebo menšinových jazykov.

Viac o téme: VoľbyRozpočetVládaPríspevokOdídenciRobert FicoEurópsky parlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu