Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vláda bude rokovať na východe Slovenska aj o dobudovaní diaľnice, uviedol Raši

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

SEČOVCE - Rokovanie vlády SR v Košickom kraji sa bude konať v stredu 28. februára so zameraním na riešenie problémov v okresoch Sobrance a Michalovce, ktoré patria k najmenej rozvinutým okresom. Následne by mala vláda rokovať aj v Košiciach v súvislosti s prípravou závodu automobilky Volvo. Uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).

Konkrétne miesto rokovania v regióne Sobraniec a Michaloviec bude podľa ministra ešte oznámené. Témou zasadania bude viacero tém. "Určite to budú vodovody a kanalizácia, dobudovanie diaľnice aj v kontexte konfliktu na Ukrajine a obrovského balíka peňazí, ktorý pôjde v rámci rekonštrukcie Ukrajiny. My chceme, aby peniaze, ktoré na Ukrajinu pôjdu, keď sa konflikt ukončí, boli využité aj na časť Slovenska, ktoré s Ukrajinou hraničí,"  povedal Raši. Vláda podľa neho vyčlení aj finančnú podporu pre jednotlivé obce a mestá.

archívne video

Vodič jazdil v protismere na diaľnici R1 pri Banskej Bystrici (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

"Zrejme na druhý deň po tom rokovaní bude vláda rokovať ešte raz v Košiciach, keď sa bude venovať oblasti automotiv, teda nielen Volvu, ale aj podpore výrobcov automobilov na Slovensku, príprave pracovnej sily. Ale v Košiciach to bude najmä pre príchod Volva," skonštatoval Raši počas pracovnej návštevy Sečoviec v okrese Trebišov.

Viac o téme: DiaľnicaRokovanie Richard RašiVláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu