Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdravotníctvo u nás vo veľkom kolabuje: Neuveríte, čím zabíja čas ministerstvo, módne prehliadky uniforiem pre sestry!

Ministerstvo sa začiatkom marca venovalo predstavovaniu uniforiem pre zdravotné sestry. Zobraziť galériu (8)
Ministerstvo sa začiatkom marca venovalo predstavovaniu uniforiem pre zdravotné sestry. (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Otázka priorít a riešenia problémov je dôležitá v každom aspekte a v každej práci, na každej vedúcej pozícii, v každej firme či rezorte. Viacero Slovákov denno-denne zažíva problémy v oblasti zdravotníctva, stavy slovenských nemocníc sú dokonca úplne samostatnou témou, no to, čo v týchto dňoch rieši rezort zdravotníctva vás zrejme prekvapí. Berieme do úvahy už len to, ministerstvo de facto v týchto dňoch nemá priamo určeného konkrétneho šéfa, riadením je navyše len na papieri poverený premiér Eduard Heger a formálne ho má viesť patológ Michal Palkovič, ktorý sa navyše zdržiaval v zahraničí. Rezort mal však začiatkom marca, zdá sa, úplne iné povinnosti - módna prehliadka uniforiem pre zdravotné sestry.

archívne video

Slávnostné predstavenia uniformy slovenských sestier (Zdroj: TASR/František Iván)

Rezort, ktorý ešte do minulého týždňa viedol Vladimír Lengvarský, si usporiadal na štvrtok módnu prehliadku! Išlo o návrhy pracovných uniforiem pre zdravotné sestry na Slovensku vo štvrtok ich predstavili verejnosti v Košiciach. Nad projektom so zámerom zaviesť novú jednotnú a národnú uniformu pre zdravotné sestry má záštitu Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Dôležitým problémom je riešenie uniforiem a rovnošiat pre sestry

"Nás ako ministerstvo zdravotníctva, ale verím, že aj komoru sestier a sestry z praxe čaká teraz úloha otestovať tieto modely a pretaviť to do toho najdôležitejšieho, čím bude vyhláška. Presne tak, ako to majú zdravotnícki záchranári a iné povolania u nás na Slovensku. Verím, že to zvládneme a budeme sa tešiť týmto modelom v praxi," uviedla na podujatí štátna tajomníčka MZ SR a ambasádorka projektu Lenka Dunajová Družkovská.

Zdravotníctvo u nás vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Zdravotníctvo u nás vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Zdravotníctvo u nás vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Rezort navyše nazýva toto podujatie len pilotným projektom, čiže je zjavné, že sa mu plánuje venovať aj v budúcnosti. Keďže však došlo k zmene vo vedúcich pozíciách na rezorte, je otázne, či to tak skutočne bude.

 

PILOTNÝ PROJEKT UNIFORIEM PRE SLOVENSKÉ SESTRY Praktická, vkusná a jasne identifikovateľná – taká by mala byť uniforma...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Friday, March 3, 2023

Zdravotníctvo u nás vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Zdravotníctvo u nás vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Návrhárka odviedla svoju prácu, no rezort má dôležitejšie problémy, ako sú módne prehliadky, reaguje verejnosť

Stav slovenského zdravotníctva je navyše žalostný a pri pohľade na módnu prehliadku zostali viacerí v šoku. Mnohí si nevedia vysvetliť, prečo sa rezort práve v týchto kritických dňoch venuje práve takej veci, ako je módna prehliadka overalov. Medzi komentármi sa navyše našli aj kritické postrehy priamo od spomínaných sestier.

Zdravotníctvo u nás vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva)

V šoku je aj bývalá predsedníčka zdravotníckeho výboru

Bývalá predsedníčka zdravotníckeho výboru (ktorý teraz vedie exminister Marek Krajčí (OĽaNO)) Jana Bittó Cigániková (SaS), rovnako ako ľudia, nenašla pozitívnu stránku tohto podujatia. Hnutie Igora Matoviča nazvala spiatočníckym a toto podujatie jej pripomenulo medzivojnové obdobie, kedy sa riešili módne otázky zdravotných sestier. "Títo ľudia majú úžasný talent na to, nájsť tému, ktorá absolútne nie je dôležitá a míňať na ňu čas, energiu a aj peniaze daňových poplatníkov. Verím, že si pani štátna tajomníčka pre módu prečíta komentáre od sestier pod týmto postom Ministerstva zdravotníctva, je ich tam požehnane. Ak sa niekto pýta, aké neodborné a zbytočné nominácie boli nanútené ministrovi Lengvarskému, tak toto je jedna z nich," popisuje Cigániková, ktorá neskrývala pozitívne vzťahy s odídeným Lengvarským.

Len si pripomenieme, že ten pri odchode z pozície ministra dianie na vláde označil za skorumpované a spolitizované.

Zdravotníctvo u nás vo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Jana Bittó Cigániková)

Cigániková je navyše zhrozená z toho, že namiesto modernizácie vybavenia v štátnych nemocniciach sa sestry dočkajú toho, že si budú musieť samé zháňať a zabezpečovať tieto rovnošaty.

Viac o téme: Módna prehliadkaMinisterstvo zdravotníctvaZdravotné sestryKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu