Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po Lengvarskom mal už dávno bežať plán B: To myslíte vážne? KDH bonzovala, náhradník ministra je vraj na dovolenke!

Stachura sa Hegera pýta, kde je náhradník za Lengvarského a či náhodou nedovolenku. Zobraziť galériu (2)
Stachura sa Hegera pýta, kde je náhradník za Lengvarského a či náhodou nedovolenku. (Zdroj: Facebook/KDH, Topky/Ramon Leško, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Verejnosť je už otrávená z chaotického prostredia, v ktorom sa aktuálne slovenská politika nachádza a každý deň sa dozvedáme nové a nové závažné zistenia. Výnimkou nie je ani dnešok, keď nový člen KDH a lekár Peter Stachura položil poverenému premiérovi a ministrovi zdravotníctva (len na papieri) Eduardovi Hegerovi zásadnú otázku. Heger totiž na tlačovke už prezradil, že patológ Michal Palkovič by bol priamo ministrom, keby Hegerova vlády nebola len v poverení, a tak čo zatiaľ verejnosť si už myslela, že Palkovič na ministerstve zarezáva, Stachura naňho nabonzoval, že je na dovolenke!

Stachura tak urobil cez sociálnu sieť, kde nahral video s otázkami pre Hegera. Sám dodáva, že z interných informácií dobre vie, že stolička pod Lengvarským sa triasla už dlho. "Preto ma znepokojujú správy, že nový krízový tím nezačína pracovať na ministerstve zdravotníctva okamžite," začal svoju kritiku Stachura. Palkovič mal pritom na ministerstve fungovať opäť len "na papieri" ako štátny tajomník, no v realite mal riadiť ministerstvo de facto ako minister.

VIDEO Peter Stachura ako nový expert na zdravotníctvo, sa pýta Hegera, kde je Palkovič:

Stachura z KDH nenachádza slov, už mal bežať plán B s náhradníkom za ministra Lengvarského, a ten je na dovolenke! (Zdroj: Facebook/KDH)

Dovolenka v Mexiku!

Stachura svoje znepokojenie hneď aj vysvetlil. "Vraj Slovensko je odkázané na štart "krízového plánu" až keď sa vráti budúci štátny tajomník, patológ Palkovič z dovolenky v Mexiku," prezradil Stachura. "Ja osobne tomu nechcem uveriť, že v tejto krízovej situácii pre slovenské zdravotníctvo niekto teraz odkladá aj plán B," povedal Stachura a žiada povereného premiéra Hegera, aby tieto veci preveril. 

Na ministerstve urobí Heger audit

Heger okamžite po poverení riadenia rezortu verejnosti oznámil, že po Lengvarskom urobí niečo ako audit podpísaných projektov a zmlúv. Z tohto dôvodu si Heger podľa jeho slov vyžiadal zoznam všetkých dokumentov, ktoré Lengvarský podpísal v posledných dňoch.

Eduard Heger
Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Týkať sa to má aj štandardného postupu pre diagnostiku a komplexný manažment zdravotnej starostlivosti o dospelú osobu s transsexualizmom, ktorý rezort zdravotníctva zverejnil na svojom webe. "Dám ich preveriť a následne budem informovať verejnosť. (...) Chcem si byť istý, že všetko bolo vykonané transparentne a zodpovedne. Ak nie, samozrejme, budeme musieť vyvodiť dôsledky," skonštatoval.

Heger dá preveriť vyhodnotenie výzvy z plánu obnovy na obnovu nemocníc (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Lengvarský skončil definitívne v piatok

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok v Prezidentskom paláci poverila vedením rezortu zdravotníctva Hegera. Urobila tak po odňatí poverenia Lengvarskému. Na jeho čele bol od apríla 2021. Heger už avizoval, že ministerstvo povedie krízový manažment. Na jeho čele má byť Michal Palkovič, ktorého budúci týždeň vymenujú za štátneho tajomníka. Heger avizuje, že neplánuje, aby svoje rezorty opúšťali ďalší ministri.

Prezidentka poverila vedením rezortu zdravotníctva Hegera, nahradí Lengvarského (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: DovolenkaKDHEduard HegerVladimír LengvarskýMichal PalkovičPeter Stachura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu