Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

O zákone, ktorý vetovala prezidentka, sa bude hlasovať až budúci týždeň, uviedol Michal Šipoš

Michal Šipoš
Michal Šipoš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O tzv. protiinflačnom balíčku, ktorý parlamentu vrátila prezidentka Zuzana Čaputová, majú poslanci Národnej rady (NR) SR hlasovať až o týždeň v utorok (21. 6.) popoludní. Uviedol to predseda klubu OĽANO Michal Šipoš s tým, že sa na tom dohodlo poslanecké grémium. Viacerí poslanci z OĽANO, ktorí by chceli hlasovať za prelomenie veta, by nemohli podľa neho prísť. Niektoré strany zatiaľ jasne nepovedali, ako budú pri vetovanom zákone hlasovať.

Šipoš verí, že poslanci hnutia budú jednotní pri hlasovaní. "Včera sme mali klub, neuzavreli sme to, diskusia prebieha," povedal. Nekonkretizoval, koľkí poslanci OĽANO by nechceli podporiť prelomenie veta. Poslanci Sme rodina majú o svojom postoji podľa šéfa klubu Petra Pčolinského ešte rokovať.

Takisto diskutujú aj štyria poslanci Za ľudí. SaS nebude podľa predsedníčky klubu Anny Zemanovej prelamovať veto prezidentky. Vetovaný zákon bol pôvodne naplánovaný v úvode programu schôdze.Prezidentka vetovala balík v častiach týkajúcich sa opatrení, ktoré by mali byť účinné od januára 2023. Nespĺňajú podľa nej dôvody na skrátené legislatívne konanie.

Viac o téme: ZákonNRSRVetovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu