Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šipoš sa na ulici rozčuľoval: Osvetlenie ešte za denného svetla a málo peňazí? Starostu Petržalky vytočil do biela

Šipoš sa pýtal, ako je možné, že samosprávy nemajú peniaze, keď sa na ulici svieti ešte za denného svetla. Zobraziť galériu (4)
Šipoš sa pýtal, ako je možné, že samosprávy nemajú peniaze, keď sa na ulici svieti ešte za denného svetla. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Marko Erd)

BRATISLAVA - Obyčajní ľudia na čele s ministrom financií Igorom Matovičom (OĽaNO) zrejme nie sú nadšení z toho, že aj keď bolo prelomené veto v prípade prorodinného balíčka, tento smeruje po zásahu prezidentkou na Ústavný súd. Samosprávy sú vo väčšine sklamané z toho, že poslanci podporili jeho opätovné schválenie v parlamente, pretože ich podľa ich vlastnej kritiky pripravuje o značnú časť príjmov. Financovanie balíka totiž niečo stojí a peňazí je vraj málo už teraz. S týmto však evidentne nesúhlasí minimálne v prípade Bratislavy poslanec Michal Šipoš, ktorý si dokonca nafotil aj dôkaz.

archívne video

Šeliga a Šipoš po mandátovom výbore ohľadom vydania poslanca Fica (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šipoš sa vo štvrtok podvečer prechádzal po mestskej časti Petržalka a všimol si zapnuté osvetlenie v čase, keď ešte svietilo slnko. Poslanec OĽaNO to samozrejme dal do aktuálneho kontextu s témou balíka a s tým, že nie je dostatok financií na samosprávach. "Petržalka 21:00. Vonku je ešte vidno, no verejné osvetlenie krásne svieti. Aj takto môže vyzerať správa verejného majetku. A vraj kríza, musíme šetriť, drahá elektrina, a samosprávy, ktoré (ne)majú peniaze na vyhadzovanie," posťažoval sa Šipoš.

Šipoš sa na ulici
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šipoš)

Starosta Hrčka si to len tak nenechal a prispel aj karikatúrou

Na túto kritiku zakrátko zareagoval aj starosta mestskej časti Petržalka Ján Hrčka (nezávislý). Ten sa do Šipoša nepriamo pustil pre prorodinný balík z dielne Igora Matoviča a zanechal mu aj karikatúru. "Ďakujem, že ste poukázali na neefektívne/nehospodárne zapnutie magistrátneho svetla v mestskej časti Bratislava-Petržalke, kde som starosta. Keď však na základe tohto posudzujete, koľko má samospráva zbytočných peňazí, tak verím, že podľa rovnakého metra posudzujete aj to, koľko zbytočných peňazí má tento štát, keď vidíte ako hospodári s miliardami našich verejných zdrojov," odpovedal rázne Hrčka Šipošovi s tým, že mu zanechal aj karikatúru známeho umelca Shootyho, na ktorej Matovič páli peniaze z prasiatka štátneho rozpočtu, s komentárom "Ale nekradne".

Šipoš sa na ulici
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šipoš)

Súboj obrázkov

Obrázok sa zrejme veľmi dotkol predsedu parlamentného klubu OĽaNO a Hrčkovi sa poďakoval za rýchlu reakciu. "Úprimne ma trochu mrzí, že ste si to neodpustil a pripojil ste obrázok, ktorý podľa mňa nezodpovedá pravde, ale chápem, že v dnešnej dobe je populárne ,,kopnút” si do Matoviča. Ale o tom možno niekedy osobne. Dovolím si pridať jeden obrázok aj ja. Je to jeden z mnohých príkladov, kde sa Matovičovi podarilo ušetriť množstvo peňazí. V tomto prípade ide o porovnanie nákladov pri zriadení virtuálnej pokladnice," odpovedal Hrčkovi aj Šipoš.

Šipoš sa na ulici
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Michal Šipoš)

Viac o téme: OsvetlenieStarostaBalíkBratislavaPetržalkaOĽaNOJán HrčkaMichal Šipoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu