Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Panika v ruskom metre: Vtipkári zohrali záchvat ako pri koronavíruse, teraz hrozí päťročná basa

V ruskom metre nastala hotová pohroma
V ruskom metre nastala hotová pohroma (Zdroj: YouTube/Yulia Pushistik)

MOSKVA - Celosvetovou hrozbou sa pomaly stáva najnovší a nebezpečný koronavírus, ktorý má už viac ako tisíc obetí. Najnovší prípad vraj nastal v ruskom metre, v ktorom na videozázname odpadol istý muž s rúškom na tvári. Celé to však bolo úplne inak a mužovi hrozí až päť rokov za mrežami. Nákazu totiž predstieral.

Moskovskí policajti zadržali mladíka, ktorý z žartu s niekoľkými spoločníkmi v metre zohral záchvat po nákaze koronavírusu. Spolucestujúcich vystrašil tak, že v metre vypukla panika a mnohí začali utekať. O prípade dnes informoval spravodajský server Newsru.com s odvolaním na web ministerstva vnútra.

Incident sa odohral ešte na začiatku mesiaca. Mladík sa zdravotným rúškom na tvári sa zrútil na podlahu vagónu metra. Keď sa mu spolucestujúci pokúsili pomôcť, simuloval záchvat, pri ktorom mykal rukami a nohami. "Jeho spoločníci vykrikovali, že je nakazený nebezpečnou vírusovou infekciou, čím vyvolali medzi cestujúcimi paniku," uviedla polícia v komuniké. Scénku si mladíci natočili a video uploadovali na internet.

Podľa moskovského metra sa podobných scénok v metre odohralo v poslednej dobe niekoľko. "Nie sú to žarty, ale chuligánstva. Obrátime sa na strážcov zákona, aby chuligánov chytili a potrestali." Polícii sa podľa hovorkyne ministerstva vnútra podarilo jedného z podozrivých zadržať, po ostatných pátra.

Prípad nie je unikát

V moskovskej televízii zaznelo aj meno zadržaného mladíka. Karomatullo Džaborov podľa televízie na políciu sám zašiel po telefonáte od strážcov zákona a bol prepustený po tom, čo sa zaviazal, že neopustí metropolu. Potom bol ale náhle znovu zadržaný a súd má rozhodnúť o uvalení väzby. Jeho advokát ho obhajuje, že zmyslom scénky bolo upozorniť na nedostatok masiek. Džaborov sa za "sociálny experiment" ospravedlnil.

Falošné naháňačky

Za výtržnosť vo verejnej doprave hrozí v Rusku až päť rokov za mrežami. V Ťumeni, kde bol odhalený jeden z dvoch potvrdených prípadov koronavírusu v Rusku, vtipkári podľa serveru zašli až tak ďaleko, že v kombinézach protichemickej ochrany po uliciach pred očami okoloidúcich naháňali svojho "nakazeného" spoločníka, kým ho nakoniec "chytili" v jednom obchode. Aj títo mladíci majú teraz opletačky so zákonom.

Viac o téme: MetroPanikaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu