Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Divoká naháňačka v Česku ako z akčného filmu: VIDEO Rozbité autá, streľba a policajný vrtuľník

(Zdroj: Repro foto YouTube/Týdeník Policie)

KLADNO - Policajná naháňačka ako z akčného filmu. K takej možno prirovnať policajný zásah voči mužovi, ku ktorému prišli kvôli napadnutiu ženy. Ten sa ale polícii vzdať nemienil a začal pred českou políciou unikať. Pri divokom prenasledovaní Čecha padli výstrely, zapojený bol aj policajný vrtuľník a skončilo sa to rozbitými autami.

Podľa informácií českého Týdeníka policie mal muž svoju partnerku napadnúť neznámym predmetom. "Keď na miesto dorazili policajti, nachádzal sa muž na pozemku pri dome, pričom začal pred policajtmi utekať smerom k svojmu autu. Navyše hrozilo, že je ozbrojený. Policajti preto zasahovali v balistickej ochrane. O chvíľu neskôr nasadol dotyčný do vozidla a začal pred policajtmi unikať," uvádza český portál.

"Pri prenasledovaní vozidla boli zo strany policajtov použité donucovacie prostriedky v podobe varovnej streľby. Do prenasledovania bol následne zapojený tiež vrtuľník Leteckej služby Polície ČR," píše portál s tým, že pri akcii došlo k poškodeniu troch policajných vozidiel. Prvý bol poškodený už v priebehu prenasledovania, ďalšie dva sa rozbili pri nehode, pri ktorej do nich nabúral unikajúci vodič, ktorý nakoniec skončil prevrátený v priekope. Následne polícia muža spacifikovala, skúšky na alkohol a drogy odmietol. 

Hrozí mu až 8 rokov väzenia

Mužovi z Kladenska zadržanému v sobotu po naháňačke s políciou môže hroziť dva až osem rokov väzenia. Je podozrivý z vydierania, násilia proti úradnej osobe a z nebezpečného vyhrážania. Muž šialene unikal policajtom, ktorí za  ním vyrazili po oznámení o napadnutí ženy. Bol zadržaný, jeho stav posúdia znalci. Zatiaľ nebol podaný návrh na vzatie do väzby, povedala v nedeľu česká policajná hovorkyňa Michaela Richterová.

Muž narodený v roku 1969 žije na Kladensku. "Nebol predtým trestaný," uviedla hovorkyňa. Dnes budú pokračovať výsluchy, vyšetrovanie prípadu potrvá minimálne niekoľko týždňov.

Viac o téme: Policajná naháňačkaKladno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu