Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ako obliecť škôlkara

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Kaufland)

Máte doma budúceho škôlkara? Ak je to vaše prvé dieťa, určite sa vám bude hodiť zopár tipov, ako ho pripraviť do škôlky tak, aby sa vedelo samostatne obliecť aj prezliecť. Ušetríte tým drobcovi nejednu krušnú chvíľu, keď sa bude snažiť vyhrať boj nad komplikovaným zapínaním, alebo zvádzať zápas s mikinou, ktorá skôr pripomína neoprén.

Pre každé dieťa aj rodiča je prvá návšteva škôlky veľkou udalosťou, pretože predstavuje míľnik k samostatnosti malého nezbedníka. Ako teda obliecť svojho škôlkara tak, aby ste mu tento dôležitý krok čo najviac uľahčili? Hlavnou zásadou je vyhnúť sa nepružným materiálom, komplikovanému zapínaniu a zložitým strihom.

Stavte na praktickosť

Platí, že detičky by mali byť v škôlke oblečené hlavne pohodlne a prakticky. Vecičky je treba prispôsobiť pobytu vo vnútri aj vonku, a to s ohľadom na počasie. Deti sú v škôlke v neustálom pohybe, takže oblečenie sa určite rýchlejšie zničí. Preto sú pre chlapcov skvelou voľbou tepláčiky a pre dievčatá legíny. Aby sa cítili príjemne, stavte na biobavlnu a prírodné materiály.

Kaufland
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Dieťatku do škôlky nezabudnite pripraviť obľúbené pyžamko, ponožky na spanie a náhradné oblečenie, vrátane spodnej bielizne a pančušiek. Keďže počasie sa na jeseň rýchlo mení, drobec môže mať vo svojej skrinke vždy odložený aj svetrík či mikinu, nepremokavú bundičku a gumáky. Jeseň si tak užije naplno, keď si s kamarátmi bude môcť veselo hopkať po mlákach.

Na crocsy radšej zabudnite

Deti sú v škôlke v neustálom pohybe, takže potrebujú papučky s protišmykovou podrážkou a pevnou pätou. Na obľúbené crocsy preto radšej zabudnite. Tie dostali v škôlkach stopku. Ak dieťaťu obujete pekné nové topánočky, pre istotu mu pribaľte aj jedny na dvor. Bola by škoda, keby si tie nové hneď zničilo.

Oblečte ich ako cibuľky

Menšie deti nemajú toľko pohybu ako tie staršie, preto je lepšie obliecť im hneď niekoľko vrstiev. Budú síce pripomínať malé cibuľky, no ľahko sa postupne vyzlečú. Všetko, čo pre svojho drobca budete do škôlky potrebovať, a navyše z kvalitných prírodných materiálov, nájdete za rozumné ceny v Kauflande. Stačí sa poobzerať po značke Kuniboo.

Ako obliecť škôlkara
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu