Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Zákerná optická ilúzia zmiatla ľudí: Všimnete si strašidelný detail? Pozor, nenechajte sa okabátiť

(Zdroj: Reddit/Shiep)

LONDÝN – Sociálne siete sú plné optických ilúzií, pri ktorých sa mnohí potrápia. Výnimkou nie je ani záber publikovaný na Reddite. Táto optická ilúzia je však oveľa zákernejšia, ako sa na prvý pohľad zdá. Jej autor totiž ostatných používateľov poriadne okabátil.

Je známe, že optické ilúzie dokážu poriadne zmiasť mozog. Príkladom je aj záber, ktorý na Reddite publikoval jeden z používateľov. K fotografii kríku napísal: „Nájdite hrôzu, ktorá žije v mojich kríkoch.“ Práve týmito slovami zmiatol ostatných používateľov sociálnej siete. Mnohí sa urputne snažili nájsť niečo strašidelné. V skutočnosti sa však v kríkoch ukrýva niečo úplne iné. Vidíte to?

Stačí, keď svoj zrak zaostríte na obrázok hore vpravo. Uvidíte ukrývajúceho sa holuba, ktorý ako hrozba či strašidlo skutočne nepôsobí. Skutočný trik tejto optickej ilúzie tak spočíva skôr v autorovej výzve než v samotnom zábere.

Používateľov Redditu to však pobavilo a niektorí priznali, že si holuba všimli takmer okamžite. „Našiel som ho za päť sekúnd. To bolo najrýchlejšie, čo som na podobných záberoch niečo objavil,“ zavtipkoval jeden z komentujúcich. „Vidím holuba, teraz hľadám anakondu,“ pridal sa ďalší.

Viac o téme: HolubOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu