Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pozor na dovolenku v tejto destinácii: Turista si chcel odniesť suvenír, draho za to zaplatil

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

RÍM - Úrady na Sardínii bojujú proti turistom, ktorí si z tamojších pláží odvážajú na pamiatku piesok, čo poškodzuje životné prostredie tohto talianskeho ostrova.

Rodina sa vybrala na výlet do Londýna, otrasná skúsenosť: Pod posteľou našla hrôzu na FOTO

Naposledy uložili pokutu 1032 eur jednému návštevníkovi z Británie, ktorého policajti chytili s plastovou fľašou plnou piesku z pláže pri meste Olbia na severovýchode ostrova. Píše o tom na svojom webe britský denník The Daily Telegraph.

Vlani podľa neho úrady turistom takto zhabali päť ton piesku. Nemecká ambasáda v Ríme návštevníkov z Nemecka pred krádežami piesku dokonca varovala. "Sardínia má jedny z najkrajších pláží v Taliansku, ale brať si so sebou piesok, štrk alebo mušle predstavuje pre tamojší ekosystém vážny problém. Zákon to zakazuje. Môžete dostať pokutu od 500 do 3000 eur. Nechajte piesok tam, kde má byť," napísalo veľvyslanectva na svojom facebooku.

Toto sú najkrajšie pláže
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Proti týmto praktikám začal kampaň aj Svetový fond na ochranu prírody (WWF). Jeho heslom je "plážoví zlodeji - brať piesok je krádež". Colníci na medzinárodných letiskách na Sardínii pravidelne turistom prezerajú batožinu.

Viac o téme: TuristiPiesokPlážeRím
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu