Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Policajt mieril na lupiča, do hlavy strelil krásnu študentku (†21)!

Andrea Rebellová Zobraziť galériu (5)
Andrea Rebellová (Zdroj: twingma.com)

WASHINGTON - Policajt pri zásahu proti ozbrojenému lupičovi v americkom štáte New York nedopatrením zastrelil študentku. Maskovaný votrelec, ktorý pôvodne žiadal peniaze, držal dievča v zápasníckom chvate a chystal sa na policajta strieľať, ale ten ho predišiel a zastrelil ho. Pritom ale tiež smrteľne zasiahol študentku do hlavy, informovala agentúra AP.

Prepadnutie sa odohralo v sobotu v okrese Nassau v dome so študentskými bytmi. John Azzata z policajnej zásahovej jednotky uviedol, že privolaný policajt vystrelil osemkrát. Sedemkrát zasiahol recidivistu Daltona Smitha. Zvyšná guľka usmrtila 21-ročnú študentku súkromnej vysokej školy Hofstra University Andreu Rebellovú.

"Hovoril 'Ja ju zabijem' a potom namieril zbraň na policajta," popisoval situáciu Azzata. Smith mal nabitú ručnú zbraň kalibru deväť milimetrov. Za sebou mal údajne bohatú kriminálnu históriu a polícia po ňom pátrala po tom, čo pred troma týždňami porušil podmienku, ktorú mal uloženú kvôli lúpeži.

Policajt mieril na lupiča,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: twingma.com)

Policajt mieril na lupiča,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: twigma.com)

Sobotňajšia tragédia začala zdanlivo nevinnou chybou priateľa sestry - dvojčaťa Rebellovej, ktorý bol v študentskom byte na návšteve. Pritom nechal otvorené domové dvere, ktoré sa zvyčajne zamykajú, aby vraj mohol bez problémov odísť s autom a nedostal pokutu za zlé parkovanie, napísal denník The New York Daily News.

Preto sa Smith do domu bez problémov dostal. Podľa Azzatu zrejme k zločinu došlo práve kvôli tejto okolnosti. "Prechádzal okolie, uvidel otvorené dvere a napadlo mu, že je šanca dostať sa dovnútra," popísal Smithovo konanie policajt.

Keď recidivista vnikol do bytu, nenašiel dosť cenností. Začal sa preto na študentke, jej sestre, priateľovi a ďalšie žene domáhať peňazí.

Políciu privolala žena, ktorú útočník nechal odísť k bankomatu. Smith jej pritom povedal, že sa do ôsmich minút musí vrátiť s peniazmi, inak vraj zabije niektorého z jej priateľov.

Policajt mieril na lupiča,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: twingma.com)

Tragédia sa odohrala kúsok od univerzitného kampusu, kde sa študenti pripravovali na dnešnú promóciu. Hovorca školy povedal, že študenti budú mať na pamiatku zabitej kolegyne biele stužky. Desiatky ľudí počas sobotného večera zapaľovali v areáli univerzity za svoju zastrelenú spolužiačku sviečky a nosili kvety k jej portrétom.

Policajt mieril na lupiča,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: twingma.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu