Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje na demonštrácie v hlavnom meste Gruzínska

Demonštrácie v Gruzínsku neutíchajú, polícia nasadila na demonštrantov ťažkoodencov
Demonštrácie v Gruzínsku neutíchajú, polícia nasadila na demonštrantov ťažkoodencov (Zdroj: SITA/AP Photo/Zurab Tsertsvadze)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na demonštrácie v gruzínskom Tbilisi. Odporúča preto venovať zvýšenú pozornosť zásadám osobnej bezpečnosti, zvážiť nevyhnutnosť prítomnosti v niektorých oblastiach vo večerných a nočných hodinách a vyhýbať sa zhromaždeniam a demonštráciám. Rezort o tom informoval na webe.

Ľudia by sa mali podľa neho vyhýbať najmä okoliu Freedom Square, Rustaveli avenue, Heroes Square a budovy parlamentu. "Zároveň viaceré ulice v okolí demonštrácií sa uzatvárajú, vznikajú dopravné zápchy, preto neodporúčame premiestňovať sa automobilom, ak jediná trasa do cieľovej destinácie vedie cez centrum mesta," doplnilo ministerstvo.

archívne video

Protivládne demonštrácie v Bangkoku (Zdroj: Facebook/Anonymous Rebellion 0.1 Reborn)

V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Tbilisi na pohotovostnom čísle +995 577 335 133 alebo MZVEZ SR na čísle +421 2 5978 5978. "Zároveň odporúčame slovenským občanom, aby v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," podotkol rezort.

Viac o téme: DemonštrácieGruzínskoMinisterstvo zahraničných vecí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu