Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tínedžer chcel vyhodiť školu do vzduchu: Pripravil si 6 bômb!

Grant Acord
Grant Acord (Zdroj: FB)

PORTLAND - Americký tínedžer Grant Acord, ktorý plánoval vyhodiť do vzduchu svoju školu v meste Albany, bude oficiálne obvinený z pokusu o vraždy s priťažujúcimi okolnosťami. V jeho izbe našli totiž policajti šesť bômb. Informoval o tom v sobotu neskoro večer prokurátor John Haroldson, na ktorého sa v správe odvolávala tlačová agentúra AP.

Acord (17) plánoval útok na svoju školu v Albany v americkom štáte Oregon podľa vzoru smutne známej masovej streľby na strednej škole v meste Columbine v štáte Colorado z roku 1999. Acord bude obvinený ako dospelá osoba a takisto čelí šiestim obvineniam z výroby a vlastnenia ničivého zariadenia. Polícia našla v tajnej časti jeho izby šesť bômb.

Acorda odviedli do väznice pre mladistvých vo štvrtok večer 23. mája po tom, čo polícia dostala informáciu, že mladík vyrábal bombu, aby vyhodil do vzduchu strednú školu West Albany High School.

Prokurátor uviedol, že Acord mal aj písomné plány, zoznam vecí potrebných na útok a jeho presný časový plán. Medzi podomácky vyrobenými bombami, ktoré vyšetrovatelia našli, sa nachádzali rúrkové bomby, Molotovove kokteily či napalmová bomba.

Prokurátor Haroldson odmietol uviesť presný dátum, kedy mladík plánoval na školu zaútočiť, ale dodal, že tento údaj bude zahrnutý v súdnych dokumentoch, ktoré odovzdá po víkende.

Haroldson tiež povedal, že nevie o žiadnych veľkých problémoch, ktoré mohol mať Acord v škole, napríklad dočasné vylúčenie.

"V každom prípade, ak máme mladého človeka, ktorý v podstate plánuje zabíjať ľudí v škole v štýle videohry, treba sa pozorne zamerať na otázky duševného zdravia," uviedol prokurátor a doplnil: "Nedokážem ani vysloviť, akí sme šťastní, že sme mohli zasiahnuť. Keď sa pozerám na dôkazový materiál v tomto prípade, trasiem sa pri pomyslení, čo sa tam mohlo stať."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu