Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvý ročník Krištáľového plesu: Hostia boli nadšení!

Basbarytonista Erwin Schrott a sopranistka Anna Netrebko prichádzajú na prvý ročník Krištáľového plesu Zobraziť galériu (16)
Basbarytonista Erwin Schrott a sopranistka Anna Netrebko prichádzajú na prvý ročník Krištáľového plesu

BRATISLAVA – V novej budove SND sa skončil historicky prvý bál – Krištáľový ples.

Hostia si pochvaľovali premyslene zariadené a rozľahlé priestory, uvoľnenú priateľskú atmosféru, ale najmä jedinečný program. Miesto hviezdy večera si jednoznačne získal sympatický argentínsky operný spevák José Cura, ktorý do metropoly Slovenska pricestoval aj s manželkou. Nejedno ženské srdce „zlomil“ najmä jeho povestnou bezprostrednosťou. Uhladenosť doslova odhodil spolu s motýlikom, a to priamo na parkete tesne pred jeho vystúpením. „Potrebujem sa v tejto skladbe cítiť slobodný,“ okomentoval svoje gesto Cura, ktorý hostí ohromil unikátnym predvedením árie z opery Turandot Giacoma Pucciniho.

Okrem toho, že Cura hosťom zaspieval, spoločne s primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom, generálnym riaditeľom SND Ondrejom Šothom a slovenskou opernou hviezdou Miroslavom Dvorským oficiálne otvorili expozíciu Osobnosti SND. Pôvodne ju mala spoluotvoriť premiérka SR Iveta Radičová, ktorej plánoval Cura venovať aj svoju knihu fotografií. Pre chorobu ju zastúpil minister kultúry SR Daniel Krajcer, tomu sa však umelcova zbierka neušla.

Poklonu a neutíchajúci potlesk si vyslúžili aj ďalší dvaja očakávaní a svetovo uznávaní účinkujúci zo zahraničia, manželia Anna Netrebko a Erwin Schrott. Miesto v programe si našlo aj „nesmrteľné“ Labutie jazero či vystúpenie tanečníka Vladmimíra Malachova ako Umierajúcej labute. Slávnostný večer mal však aj charitatívny nádych. Trom osobnostiam SND udelili cenu Minerva Crystallinus, ktorá je symbolom umeleckého prínosu v oblasti dramatického, operného a baletného umenia a zároveň je určená tým, ktorí sa ocitli v núdzi. Cenu si prevzala baletná umelkyňa Alena Macháčová, barytonistu Juraja Hrubanta pre nespôsobilosť zastúpila jeho manželka. Herec Stano Dančiak si cenu prišiel prevziať osobne. Pri príchode na parket mu pri chôdzi dopomáhala jeho žena. Každý z trojice dostal okrem sošky aj finančný dar, ktorí venovali traja laureáti Krištáľového krídla, a to vo výške desaťtisíc eur.

Medzi prominentnými hosťami, ktorí si záver plesovej sezóny v metropole Slovenska nenechali ujsť, boli okrem iných aj manželia Flašíkovci, módny návrhár Boris Hanečka, riaditeľ rovnomennej agentúry Jozef Oklamčák, tenista Dominik Hrbatý, čiastočne pracovne si významnú udalosť užili Zdena Studenková, Kamila Magálová či Robo Roth.

Viac o plese sa dozviete TU!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu