Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská rodinná tragédia: Valentin sa priznal, že podpálil dom a zavraždil vlastných rodičov!

Valentin Nurdin zavraždil svojich rodičov.
Valentin Nurdin zavraždil svojich rodičov. (Zdroj: Gendarmerie)

GRENOBLE - Vo Francúzsku sa pätnásťročný chlapec Valentin Nurdin priznal k vražde svojich rodičov a zapáleniu domu, v ktorom spoločne žili v obci Châteauvilain medzi Lyonom a Grenoblom. Polícia našla obhorené telá pred týždňom a mladíka zadržala v sobotu na juhu Francúzska. K činu sa priznal a dnes bol obvinený z vraždy, napísali francúzske médiá.

"Rovnako ako to už urobil pred žandármi, tak aj pred vyšetrujúcim sudcom sa priznal k činu, vrátane jeho plánovania. Bol umiestnený do väzby," uviedol prokurátor v Grenobli Eric Vaillant. Sudca "nariadi psychiatrický a psychologický posudok, ktorý by mohol prispieť k pochopeniu činu a k vyhodnoteniu chlapcovej zodpovednosti," dodal Vaillant. Chlapec bol umiestnený do väznice, do oddelenia pre mladistvých, píše AFP. 

Archívne video: Takto teraz vyzerá bratislavské gymnázium, ktoré podpálil študent

Takto teraz vyzerá bratislavské gymnázium, ktoré podpálil študent (Zdroj: Topky/Maarty)

V rodine s dvoma synmi panovali bežné pomery, rodina dobre vychádzala aj s obyvateľmi dediny, kde žila, píše AFP. Ako "normálnu, bezproblémovú" rodinu ju opísala aj prokuratúra.

Pred týždňom, v noci na pondelok vyhorel rodinný dom v obci Châteauvilain, ktorá má asi 800 obyvateľov. V troskách sa našli dve "takmer kompletne spálené telá", ktoré niesli stopy strelnej zbrane na hlave a na krku, uviedli vyšetrovatelia. Mladší zo synov po požiari bez stopy zmizol, polícia ho vypátrala v sobotu. Starší syn v čase požiaru v dome nebol, študuje mimo mesta.

Viac o téme: DomPožiarRodičiaVraždaMladíkTínedžerPriznanieFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu