Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fanúšička kriminálok stokrát bodla svoju obeť, chcela si to vyskúšať: Teraz si vypočula trest za ohavnú vraždu

Jung Yoo-jung musí ísť na doživotie do väzenia. Zobraziť galériu (2)
Jung Yoo-jung musí ísť na doživotie do väzenia. (Zdroj: Busan Metropolitan Police Agency)

SOUL - Tento desivý prípad už niekoľko týždňov zamestnáva juhokórejské médiá – teraz súd vyniesol verdikt: 23-ročná Jung Yoo-jung musí ísť na doživotie do väzenia. Prokuratúra pritom požadovala trest smrti.

Táto brutálna vražda otriasa Južnou Kóreou už mesiace, v piatok súd v meste Pusan ​​odsúdil 23-ročnú Jung Yoo-jung na doživotie. Yoo v máji zabila učiteľku angličtiny a jej telo rozštvrtila. Čo je obzvlášť šokujúce, na výsluchu polícii sa žena priznala, že trestný čin spáchala „zo zvedavosti“.

archívne video

Muž v bratislavskom podniku napadol druhého muža, hrozí mu väzenie (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

O Juhokórejčanke je známe, že bola „posadnutá kriminálnymi seriálmi a románmi,“ uvádza BBC. Veľmi si chcela „vyskúšať vraždu“ a tak nezamestnaná samotárka, ktorá bývala u starého otca, niekoľko mesiacov pátrala po svojej obeti.

Jung Yoo-jung na zábere z bezpečnostnej kamery
Zobraziť galériu (2)
Jung Yoo-jung na zábere z bezpečnostnej kamery  (Zdroj: Youtube/SBS)

Horšia ako sériový vrah

Yoo si vyhľadala učiteľa angličtiny cez aplikáciu na doučovanie. Oslovila 50 ľudí a vydávala sa za matku stredoškoláčky, ktorá potrebovala doučovanie. Nakoniec si Yoo vybral 26-ročnú ženu, ktorá bývala na druhej strane mesta. Keď si Yoo a jej obeť dohodli stretnutie, vrahyňa si zaobstarala školskú uniformu a odviezla sa k domu učiteľa.

Len čo žena pustila Yoo do domu, napadla ju. Yoo bodla svoju obeť viac ako 100-krát. Potom telo rozštvrtila a nastúpila do taxíka, aby zlikvidovala niektoré časti tela v odľahlom parku blízko rieky severne od Pusanu. Taxikár však videl krvou nasiaknuté oblečenie 23-ročnej ženy a ťažký kufor a zalarmoval políciu. Fanúšička kriminálnych trilerov, ktorá tvrdila, že chce vykonať „dokonalú vraždu“, bola zatknutá krátko po čine.

Na súdnych pojednávaniach Jung Yoo-jung uviedla, že v čase činu trpela halucináciami a duševnými poruchami. Takzvaný PCL-R test, ktorý na žene vykonal tím psychológov, však ukázal iný obraz. Vyšetrenie pomáha posúdiť rozsah psychopatie a antisociálnej poruchy osobnosti u človeka – Yoo podľa Korea Post dopadla horšie ako notoricky známy juhokórejský sériový vrah Kang Ho-soon.

Viac o téme: VraždaDoživotieJužná KóreaJung Yoo-jung
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu