Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Diabli v ľudskej koži: Otec týral syna (†7), našli ho mŕtveho v búde pre psa! Súd rozhodol o treste

Leland Pankey má na svedomí smrť syna Cadena McWilliamsa Zobraziť galériu (5)
Leland Pankey má na svedomí smrť syna Cadena McWilliamsa (Zdroj: SITA/RJ Sangosti/The Denver Post via AP)

DENVER - Diabolský otec bez štipka svedomia. Tak možno nazvať 40-ročného muža z Denveru, ktorý bezcitne držal svojho malého syna v búde pre psa odloženej v sklade. Chlapček v dôsledku konania rodičov zomrel. Súd v Denvere bol k mužovi nemilosrdný, vymeral mu najdlhší trest, aký mu mohol udeliť za zneužívanie dieťaťa.

Diabolský otec, ktorého sedemročný syn bol nájdený mŕtvy v sklade, dostal trest na 72 rokov. 40-ročný otec Leland Pankey dostal najdlhší trest, ktorý mohol súd v americkom Denveri vyniesť po pripustení zneužívania detí, ktoré malo za následok smrť. Informoval o tom Denver Post s tým, že muž na súde neprejavoval žiadne emócie.

Leland Pankey
Zobraziť galériu (5)
Leland Pankey  (Zdroj: SITA/RJ Sangosti/The Denver Post via AP)

Tragicky sa skončil život krásneho a usmievavého Cadena McWilliamsa. Keď zomrel, vážil menej ako 13 kíl, pretože ho nechal vyhladovať jeho krutý otec Leland Pankey. Celý prípad sa začal riešiť, keď 17. decembra 2018 matka Elisha Pankeyová oznámila, že jej manžel ju zneužil. Počas preverovania domáceho násilia si polícia všimla, že Caden chýba. O šesť dní neskôr vyšetrovatelia našli Cadenovo telo v sklade prenajatom na meno Elisha Pankey.

Školák vážil len niečo viac ako 12 kilogramov, mal fraktúru lebky, zlomeniny na trupe a končatinách a testy odhalili, že sa mu v tele nachádzal aj metabolit kokaínu. Caden bol nájdený v búde pre psa ukrytej v sklade dva dni pred Vianocami 2018. 

Leland Pankey
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/RJ Sangosti/The Denver Post via AP)

Sestra mladíka, ktorá mala štyri roky, keď zomrel Caden, zostala hlboko traumatizovaná tým, čo sa stalo. Teraz sa o ňu stará jej teta. Cadenova rodina žiadala, aby Leland Pankey nikdy nemal dovolené opustiť väzenie a kontaktovať dcéru. Dievčatko totiž videlo, ako jej rodičia zneužívali Cadena. Počula, ako jej brat kričal.

Martha McWilliamsová, babička Cadena, povedala sudkyni, že svojej dcére pomohla vychovávať Cadena počas prvých piatich rokov jeho života. Elisha a Leland Pankey však v roku 2016 ukončili kontakt s McWilliamsovou a celou rodinou, keď im prestala dávať peniaze, pretože sa obávala, že jej dcéra je závislá od liekov proti bolesti. Všetci ostatní členovia rodiny povedali sudcovi, že žijú s hlbokou vinou, pretože nevedeli, že Caden trpí a ľutujú, že ho nedokázali zachrániť.

Diabli v ľudskej koži:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Mary Wheeler Woolsey)

Prípad označil prokurátor Beth McCann za „jeden z najstrašnejších prípadov, ktoré kedy riešila kancelária Denveru DA“.: „Trestné činy Pankeya boli úmyselné, vypočítané, bezohľadné, slúžiace sebe samému a zbavené akéhokoľvek zmyslu pre ľudstvo alebo ľudskej dobroty," uviedol s tým, že činy šokovali obyvateľov Denveru, ktorí ich považujú za nepochopiteľné.

Trestné konanie zahŕňalo prezentáciu fotografií Cadena, dieťaťa, ktoré si rodina, spolužiaci a učitelia pamätali ako starostlivého chlapca, ktorý miloval dinosaurov, uviedol okresný prokurátor Beth McCann.

Polícia zadržala chlapcovu mamu Elishu v januári minulého roka a čelí 32-ročnému väzeniu za zneužívanie detí, ktoré malo za následok smrť a zneužitie mŕtvoly. Súdne dokumenty odhalili, že Elisha Pankey vyšetrovateľom údajne povedala, že jej manžel držal svojho syna v psej búdke „pár dní“ predtým, ako zomrel v júli 2018. Povedala, že vedela, že jej manžel zneužíval Cadena a nedávali mu jesť.

Keď zistili, že je mŕtvy, zabalili Cadenovo telo do odpadových vriec, zapečatili ich lepiacou páskou a strčili do klietky pre psa, kým ho skryli v denverskej skladovacej jednotke. "Obaja dospelí toto dieťa mučili," uviedol Joe Morales, hlavný zástupca okresného prokurátora v Denveri, pričom požiadal o maximálny trest.

Úrady nevysvetlili, prečo sa priezvisko chlapca líšilo od rodičov. "Caden rád hádal a zisťoval, ako veci fungujú, a jeho rodina verí, že by bol pravdepodobne inžinierom, keby dostal šancu dosiahnuť dospelosť," uviedol McCann.

Diabli v ľudskej koži:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Mary Wheeler Woolsey)

Viac o téme: KlietkaVraždaSynLeland PankeyCaden McWilliams
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu