Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zuzana Čaputová outfitmi vždy ohúri: Takto sa oblečie na korunováciu kráľa!

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (6)
Zuzana Čaputová (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA/ LONDÝN - Jednou z top tém týchto dní je nepochybne korunovácia kráľa Karola III., na ktorú bola pozvaná aj naša prezidentka Zuzana Čaputová. Keďže býva samozrejmosťou, že kdekoľvek sa objaví, tak vyzerá skvele, mnohí horia nedočkavosťou, aké outfity zvolila na túto výnimočnú príležitosť.

Korunovácia Karola III. je udalosťou, na ktorú sa budú upierať zraky mnohých. V porovnaní s korunováciou jeho matky Alžbety II., ktorá sa konala v roku 1953, je pozvaných hostí oveľa menej. Kým vtedy ich bolo asi 8 tisíc, tentokrát je to okresané na zhruba 2 tisíc hostí. 

Zaujímavosťou je, že pozvánku nedostali viacerí členovia šľachtických rodov z Británie. Značnú časť hostí tvoria bežní ľudia, ktorí sa venujú napríklad charite, alebo pracujú v mimovládnych či neziskových organizáciách alebo v komunitných centrách. 

Pozvanie na túto výnimočnú udalosť, ktorá sa zapíše do histórie, dostala aj naša prezidentka Zuzana Čaputová spoločne s partnerom. Odborníčka na kráľovský protokol a etiketu Katarína Strýčková v markizáckom Teleráne priblížila, aké oblečenie na toto prestížne podujatie vybrali. „Má pripravené dva outfity. Dnes večer sa zúčastní recepcie v Buckinghamskom paláci. Tam sme zvolili šaty takej lady dĺžky v purpurovo fialovej farbe, ktorá sa na dnešok hodí. Zajtra by to nebolo vhodné,” prezradila Strýčková. 

Zároveň dodala, že na dnešný večer má prezidentka na výber z dvoch účesov a protokol pripúšťa aj možnosť, že by mala vlasy voľne rozpustené. „Zajtra bude mať na sebe šaty v takej peknej bledomodrej farbe a bude mať vlasy vypnuté,” dodala k tomu odborníčka. 

FOTO: Zuzana Čaputová a vybrané outfity, v ktorých nás doposiaľ reprezentovala.

Zuzana Čaputová outfitmi vždy
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Na Slovensko prišiel pápež
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Zuzana Čaputová outfitmi vždy
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Prezidentka Zuzana Čaputová v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Na snímke vľavo prezidentka
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Viac o téme: KorunováciaKráľovská rodinaZuzana ČaputováKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu