Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľké prípravy na deň D: Paparazzi FOTO kráľovskej rodiny odhalili prekvapivý detail!

Karol III. usporiadal záhradnú párty Zobraziť galériu (5)
Karol III. usporiadal záhradnú párty (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Tak predsa sa zúčastní! Hádam celý svet vie, že 6. máj 2023 je dňom, ktorý sa navždy zapíše do histórie. Bude sa totiž konať korunovácia kráľa Karola III., ktorý je na čele britskej monarchie. Bulvárnym fotografom sa v uplynulých dňoch podarilo spraviť zábery zo skúšok na tento deň. Tie odhalili, že slávnostného ceremoniálu sa zúčastní aj ktosi, koho účasť bola neistá.

Ako veľvyslanec SR v Spojenom kráľovstve - Róbert Ondrejcsák pre TASR uviedol, Karol III.  je z dlhodobej perspektívy najstarším monarchom nastupujúcim na britský trón. Pripravoval sa na to v podstate celý život. Zároveň pripomenul, že Karol III. sa nestal hlavou štátu iba v Spojenom kráľovstve, ale i ďalších 14 krajinách vrátane Kanady, Austrálie či Nového Zélandu.

Na korunovácii Karola III. sa má zúčastniť viac ako 100 hláv štátov, premiérov a monarchov z celého sveta. Očakáva sa príchod obrovského počtu zahraničných návštev a delegácií, ozrejmil Ondrejcsák. Podľa jeho slov by sa na ceremónii mali zúčastniť aj všetci členovia kráľovskej rodiny.

Nuž, a paparazzi zábery zo skúšok to len potvrdzujú. Bulvárnym fotografom sa totiž podarilo zvečniť aj najmladšieho syna princa Williama - Louisa, ktorého účasť bola otázna. 5-ročný chlapček sa totiž počas osláv jubilea kráľovnej nesprával práve najvhodnejšie, takže nebolo isté, či sa korunovácie vôbec zúčastní. Teraz je už však jasné, že áno. 

Veľké prípravy na deň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Veľké prípravy na deň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Karol III. a jeho manželka Camilla usporiadali v stredu záhradnú párty, ktorej sa zúčastnili vybraní hostia. Medzi nimi pútal značnú pozornosť spevák Lionel Richie s partnerkou Lisou.  

Veľké prípravy na deň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: KorunováciaKráľovská rodinaKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu