Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Známi Slováci SMÚTIA za Marcelom Nemcom (†52): Posledná správa... Znela, akoby si nikdy nemal odísť!

Zobraziť galériu (13)
(Zdroj: Instagram)

BRATISLAVA - Slovensko dnes obletela mimoriadne smutná správa. Vo veku 52 rokov zomrel po dvojročnom boji so zákernou rakovinou herec Marcel Nemec. Jeho úmrtie zasiahlo jeho najbližších, priateľov, kolegov, ale aj fanúšikov. Takto si naňho spomínajú!

Eva Pavlíková, herečka

Ach... Bude tu navždy s nami. V našich srdciach. Vzácny človek, láskavý, plný ľudskosti. Odpočívaj v pokoji, drahý Marcel Nemec. 

Peter Nagy, spevák

Marcel ma pred rokom požiadal, aby som mu napísal jednu pieseň na nový album Kopytovcov. Tak mu splním jedno veľké želanie, pretože, ako mi sám povedal, že vie, že mu nezostáva veľa času. Tak som mu napísal úsmevnú pesničku na mieru "Hejteri, Hejteri". Chcel ju spievať aj na predstaveniach. Žiaľ to už nestihol. V nebi dúfam bolesť ani hejteri nie sú. Bude ti tam lepšie. Zbohom kamarát!

Lucia Hablovičová, modelka

Marcelko... odkedy sme sa rozlúčili, čakala som túto správu, ale aj tak som nebola pripravená... Dá sa to vôbec? Všetko čo som ti chcela povedať, som povedala, boli to vzácne chvíle, obaja sme vedeli... Ten pokoj, zmierenie, láska a napriek všetkému humor. Nestretla som človeka s tak veľkou vnútornou silou, bol si zahrnutý láskou a zahŕňal si láskou nás, známych aj neznámych, koľkým si svojou neuveriteľnou silou, humorom a radosťou zo života zmenil pohľad na svet. Vďaka tebe mám oveľa väčší nadhľad, ešte viac lásky v srdci a dôveru, že keď to ra príde, dá sa odísť s pokojom v srdci a naplnený láskou. Ďakujem ti, náš Malý princ. 

Juraj Lím, moderátor

Ach Bože, česť jeho pamiatke, nech odpočíva v pokoji. Úprimnú sústrasť rodine a priateľom. Boli sme spolužiaci na bratislavskom konzervatóriu. A ďakujem za všetko pekné, dobré a láskavé, čo si svetu dal Marccello. 

Galéria: Herec Marcel Nemec

Roman Pomajbo, herec

Macko bol pre mňa úžasný kolega a kamarát. Mal som ho veľmi rád pre jeho ľudskosť a spoločný humor. Rozlúčili sme sa spolu priamo na javisku divadla La Komika, ktoré tak veľmi miloval. Obdiboval som ho, ako nám na sklonku života všetkým ukazoval, že je možné žiť v pravde a láske. Ostáva s nami v našich srdciach. 

Pavol Čekan, vedec

Drahý kamarát Marcel Nemec, bol si pre mňa inšpirácia, veľkým bojovníkom, humoristom a človekom s najväčším srdcom akého som poznal. Odpočívaj v pokoji a leť do tých najkrajších miest neba, kam bezpochyby patríš. Budeš navždy v mojom srdci a najlepších spomienkach. Ďakujem, že som mohol byť súčasťou tvojho života.

Jaro Bekr, tanečník

Boli sme s Monikou na tvojom poslednom predstavení v La Komika. Bolo to veľmi silné. Dlho som to mal tie obrazy v hlave, ešte stále ich mám. A dnes som na teba myslel, v duchu som si hovoril o tom, kam ideš, no a napadlo mi, že ti to napíšem... Ale teraz viem, že nemusím, lebo to sme sa rozprávali, len ja som o tom nevedel... Drž sa tam. Dovidenia! 

Alena Heribanová, moderátorka

Drahý môj Marcel, objímam Ťa tak silno, ako nedávno pri výrobe našich Anjelov. V ruke ma hreje drevené srdce, posledný darček od Teba. Ďakujem Ti za úprimnosť, vieru v ľudskosť, za smiech, za ľudskú spolupatričnosť, za silu nevzdávať ťažký boj, za naše úprimné rozhovory… šťastnú cestu ku hviezdam, môj drahý Marcel.

Oliver Andrásy, moderátor

Marcelko, Ty si to vedel, ale ja som stále dúfal, že sa mýliš. Bohužiaľ, nemýlil si sa. Budeš nám všetkým chýbať. Zoznámili sme sa pri výrobe rozhlasového Dereša (cca 1994), ktorý sme vyrábali pre rádio Twist. No a potom sme už zostali kamaráti. Úprimnú sústrasť Tvojej mame a celej rodine.

Andrea Cocherová, politička

Ostatné objatie sa stalo posledným. Budem ho cítiť navždy. Navždy si v sebe budem niesť Tvoj odkaz. Tvoju lásku k ľuďom, k životu, ku všetkému. Tvoj optimizmus, Tvoju nezlomnosť, humor a smiech. Ďakujem, že som mohla byť súčasťou Tvojho pestrého a láskavého sveta. Neboj, nebudeme plakať. Nie dlho. Budeme oslavovať Tvoj krásny a plný život. Tak, ako si si to prial.

Ako si na Marcela Nemca spomínaú Mamba Dasha Šarközyová, Jakub Petraník či Zuzana Smatanová, sa dozviete v GALÉRII»

Viac o téme: Alena HeribanováZuzana SmatanováMarcel NemecMamba Dasha Šarközyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu