Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pochovali režisérku Poledňákovú (†81): Toto tajomstvo o komédii storočia si takmer vzala do hrobu!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - S ňou nás naozaj bavil svet... Marie Poledňáková totiž nakrútila mnohé známe a divácky obľúbené komédie. Bohužiaľ, pred týždňom zomrela a dnes sa konal jej pohreb.

Známu režisérku pochovali dnes doobeda v pražskom krematóriu. Prišli mnohí herci známi z jej filmov a ďalšie osobnosti. Na poslednej rozlúčke nechýbali napríklad Pavel Nový, Vlastimil Harapes, Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Eva Holubová, Sabina Laurinová, Miroslav Etzler či Nela Boudová. 

Pochovali režisérku Poledňákovú (†81):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Profimedia)

„Ja sa na pani režisérku nemôžem sťažovať, nám to na pľaci išlo samo. Keď sme sa rozprávali a už si aj tykali, tak povedala, čo by som ti radila, zahraj si to sám, ty si baletný majster. Ona bola veľmi statočná, skvelá, ešte minulý rok som s ňou hovoril, ale bola už v takom kritickom stave, bolo to smutné,” povedal Blesku Vlastimil Harapes. Ako dodal, s režisérkou mal len tie najlepšie skúsenosti a bude na ňu spomínať s úsmevom. 

Vlastimil Harapes si zahral v komédii Jak vytrhnout velrybě stoličku.
Zobraziť galériu (5)
Vlastimil Harapes si zahral v komédii Jak vytrhnout velrybě stoličku.  (Zdroj: CT)

Medzi hercov, ktorých Poledňáková režírovala, patril aj nebohý Václav Postránecký. Ten si zahral v komédii storočia S tebou mě baví svět, nikdy ale verejnosti neprezradil, na čom sa s pani režisérkou nezhodli. Keby teraz neprehovorila jeho vdova, Postránecký a Poledňáková by si toto tajomstvo odniesli do hrobu. 

Václav stále čakal, kedy Marie príde s myšlienkou natočiť aj pokračovanie. Keď sa tak dlho nedialo, podujal sa napísať ho sám. Počas písania sa mu situácia skomplikovala smrťou Júliusa Satinského, ale poradil si aj s tým. 

„Hovoril mi, že to skvele vymyslel aj bez Jula. Bol nadšený, ponoril sa do toho a písal a písal. A tešil sa, čo mu na to povie Marie,” prezradila pre Aha! hercova manželka Helena. Keď však režisérku navštívili v jej vile, vypočul si Postránecký krutý verdikt. „Marie to, a to manžel naozaj nečakal, ale okamžite celé rázne zavrhla,” tvrdí pani Helena. 

Poledňáková nechcela pokračovať vo filme, ktorý mal obrovský úspech a jasný koniec. Pokračovanie by podľa nej vraj všetko len pokazilo. „Vašek bol smutný a nedivím sa, písal to dosť dlho a skončilo to v šuplíku. Nakoniec sa s tým ale zmieril a už o tom nehovoril,” uviedla vdova s tým, že síce nevie, kde jeho návrh scenára presne je, ale určite sa nachádza niekde u nich doma. 

Július Satinský a Václav Postránecký
Zobraziť galériu (5)
Július Satinský a Václav Postránecký  (Zdroj: Ústredná požičovňa filmov)

Marie Poledňáková bojovala so zdravotnými problémami od roku 2016, keď ju postihla ťažká mŕtvica. Do nemocnice bola vtedy prevezená vrtuľníkom. K spoločenskému životu sa už nevrátila a držala sa v ústraní. Zomrela 8. novembra vo svojej vile v spoločnosti syna Petra a kamarátky z Talianska. 

Pochovali režisérku Poledňákovú (†81):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Marie Poledňáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu