Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Režisér Jakubisko so ženou: Exekúcia a dražba... Prišli o dom za milióny!

Deana a Juraj Jakubiskovci Zobraziť galériu (8)
Deana a Juraj Jakubiskovci

PRAHA – Prišli o dom! Režisér Juraj Jakubisko (81) a jeho manželka Deana Horváthová (61) sa navždy rozlúčili so svojou vilou v pražských Hodkovičkách. Niekoľko rokov na ňu mala byť uvalená miliónová exekúcia, až to dospelo do štádia, kedy putovala do dražby. Tá vyniesla dvanásť a pol milióna českých korún!

Hoci si domov vo vile, ktorú odkúpil Jakubisko od režiséra Jaroslava Dietla (†56), budovali niekoľko rokov, teraz o ňu definitívne prišli. Obrovský barak s úžitkovou plochou 321 m2 vydražili za 12 500 000 českých korún, čo je v prepočte 483 727 eur. Avšak pohľadávky v hodnote niekoľko desiatok miliónov korún to nepokrylo ani zďaleka.

Deana a Juraj Jakubiskovci prišli o svoj domov v pražských Hodkovičkách.
Zobraziť galériu (8)
Deana a Juraj Jakubiskovci prišli o svoj domov v pražských Hodkovičkách.

„Nechcem komentovať svoj súkromný život,“ odmietla sa vyjadriť Deana. „Dom bol pre nás už príliš veľký. Syn sa odsťahoval do centra Prahy a babička, matka mojej ženy, je v nemocnici,“ povedal pre český Aha! slovenský režisér kultovej Perinbaby.

Po tom, čo bola vila vydražená a Jakubiskovci sa tak museli zmieriť so stratou svojho domova, objavila sa nehnuteľnosť v ponuke realitnej kancelárie. Sídlo inzerované ako 7 + 1 tvorí prízemie a dve poschodia, pričom druhé podlažie je v podstate ateliér. Pozemok má neuveriteľných 627 m2. Dych berúca je aj suma, za ktorú je bývalý domov režiséra ponúkaný. V kolónke cena totiž svieti 28 miliónov českých korún, teda v prepočte vyše milióna eur!

Už bývalý dom Jakubiskovcov v Hodkovičkách teraz svieti v ponuke realitnej kancelárie.
Zobraziť galériu (8)
Už bývalý dom Jakubiskovcov v Hodkovičkách teraz svieti v ponuke realitnej kancelárie.  (Zdroj: svoboda-williams.com)

Viac o téme: Juraj JakubiskoDeana Jakubisková Horváthová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu