Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zviera v ľudskej koži! Polícia zadržala Milana s manželkou, sú podozriví z týrania detí: Mrazivá slová starostky

(Zdroj: FB/Polícia SR, )

DOLNÉ OREŠANY - Polícia vyšetruje hrôzostrašný prípad týrania detí. Rodičia ich mali biť reťazou, remeňom, zamykať chladničku alebo ich zatvárať do miestností. Polícia v tejto súvislosti zadržala 47-ročného Milana spoločne s jeho manželkou. Prehovorila starostka.

Otrasný prípad týranie detí sa mal stať v Dolných Orešanoch. Podľa polície mali rodičia týrať svoje 4 deti. Na prípad ich upozornila škola, ktorú jedno z detí navštevovalo. "Najstarší, 12-ročný syn mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele. Pri výsluchu policajti zistili, že k bitkám malo dochádzať dlhšie, min. od roku 2020 a otec ich mal biť aj 3-krát do týždňa. Za trest ich mal biť reťazou, remeňom, rukou, zamykať spolu s ostatnými súrodencami vo veku 8, 5 a 3 roky v izbách na zámok a zámky našli policajti aj na chladničke," napísala polícia na sociálnej sieti.

archívne video

Polícia upozorňuje: Násilie nie je len fyzické týranie (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Pokiaľ deti neposlúchali, mali byť údajne aj 24 hodín hladné. "Počas tejto doby mali zažiť aj to, že kým ony hladovali, rodičia pred nimi jedli a provokovali ich. Hoci k bitkám malo dochádzať najmä zo strany otca, mama detí v tejto výchove otcovi údajne nebránila. Konanie rodičov sa na deťoch malo podpísať nielen na fyzickom ale aj psychickom zdraví," dodali muži zákona.

Polícia rodičov zadržala

Po oznámení od školy začal vyšetrovateľ ako aj pracovníci sociálnej právnej kurately konať a po súhlase prokurátora rodičov, 47-ročného otca Milana a 32-ročnú mamu Jaroslavu, zadržali. Krátko potom, ako skončili v cele policajného zaistenia ich vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Vzhľadom na závažnosť konania podal taktiež návrh, aby boli obaja stíhaní väzobne. 

"S podaným návrhom sa sudca stotožnil, a obe osoby boli hliadkami eskortované do ústavu na výkon väzby. Obvineným môže za takéto konanie hroziť v zmysle zákona strata slobody na 7 až 15 rokov," skonštatovala polícia.

Prehovorila starostka

 Podľa portálu Nový Čas bol Milan pracovitý. Potvrdila to starostka obce Juliana Belicová, „viete, on chodil do roboty, prišiel zo stavby a musel deťom variť. Ona bola celý deň doma a nič nerobila,“ poznamenala s tým, že podľa nej bude deťom lepšie v detskom domove. Podľa starostky mali byť deti kontrolované sociálnym úradom v Trnave. "Odkedy bol chlapec umiestnený v detskom domove, patrili pod sociálnu pracovníčku úradu práce. Ona asi zrejme nezaregistrovala nič. Chodili tam na kontrolu, či majú deti jedlo,“ dodala Belicová.

Deti sú v súčasnosti rodičom odobraté. Staršie tri deti skončili v detskom domove a to najmladšie, len 3-ročný chlapček, bude pravdepodobne umiestnený do profesionálnej rodiny. Prípadom sa zaoberá aj Úrad práce sociálnych vecí a rodiny. "Príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny má vedomosť o uvedenom prípade maloletých detí. Neodkladným opatrením boli zverené do zariadenia na výkon rozhodnutia súdu. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny ako orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately vykonáva vhodné opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a poskytuje súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní. Bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," poznamenali v stanovisku.

Viac o téme: DetiTýranieTrnavaŠkolaDolné Orešany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu