Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Otrasný prípad: Deti nepoznali školu, umývali sa v potoku a na záchod chodili za chatku!

Polícia objavila v maličkej chatke 3 neplnoleté deti, žili v otrasných podmienkach Zobraziť galériu (2)
Polícia objavila v maličkej chatke 3 neplnoleté deti, žili v otrasných podmienkach (Zdroj: Facebook/Městská policie Hluboká nad Vltavou - oficiální stránka)

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – V českom meste Hluboká nad Vltavou, neďaleko od Českých Budějovíc objavila polícia pri jednej z kontrol v malej chatke za zoologickou záhradou tri neplnoleté deti vo veku 5, 7 a 8 rokov. S matkou a ďalšími tromi dospelými tam žili v nedôstojných podmienkach, na záchod chodili za chatku a umývali sa v potoku.

Šokujúcim prípadom sa polícia zaoberá už od konca marca, ale informovali o ňom iba v sobotu v mesačnom prehľade. Po príchode do chatky, ktorá mala veľkosť približne 4 krát 3 metre našli tri neplnoleté deti vo veku 5,7 a 8 rokov. Podľa slov polície ani nevedeli, kedy boli naposledy v škôlke alebo v škole, alebo čo je to čistenie zubov, uviedol zástupca hlavného strážnika Patrik Brožek, informujú novinky.cz.

Pri čistení jazera Štrkovec magnet vytiahol prevažne stavebný materiál (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Mestským policajtom deti prezradili, že sa chodia umývať do potoka a na toaletu chodia za chatku. Uviedli, že naposledy jedli o 11:00 hod chlieb, keď ich matka odišla do mesta. Polícia sa na miesto dostala o pol tretej popoludní. Na mieste sa nachádzala údajne aj dospelá osoba, ktorá mala deti strážiť. V malej chatke boli deti už 14 dní, odkedy ich z bytu vyhodil ich otec.

Polícia objavila v maličkej chatke 3 neplnoleté deti, žili v otrasných podmienkach
Zobraziť galériu (2)
Polícia objavila v maličkej chatke 3 neplnoleté deti, žili v otrasných podmienkach  (Zdroj: Facebook/Městská policie Hluboká nad Vltavou - oficiální stránka)

Sociálna kuratela po príchode na miesto deti odobrala, odviezla ich na vyšetrenie do nemocnice a umiestnila ich do detského domova. Matka detí sa po príchode policajtov údajne schovávala neďaleko chatky a po tom, čo ju telefonicky kontaktovali, na miesto určenia neprišla. V minulosti jej podľa slov polície podobným spôsobom odobrali už 10 detí. V chatke žili 4 dospelí a 3 deti.

Viac o téme: Česká republikaHluboká nad VltavouSociálna kuratela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu