Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Aj v stredu platia výstrahy pred povodňami: Na horách môže silnejšie fúkať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Aj v stredu platia najmä na západnom a strednom Slovensku výstrahy pred povodňami. Meteorológovia upozorňujú aj na vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého a druhého stupňa, informuje na svojom webe.

Aj v stredu platia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Výstraha druhého stupňa pred povodňami platí pre okresy Skalica, Senica, Nové Zámky - sever a Zlaté Moravce. Zároveň výstraha prvého stupňa je vydaná pre okresy Malacky, Bratislava, Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky - juh, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina - sever, Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Žilina - Rajčanka, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Levice - východ a Michalovce.

archívne video

V Ružinove fúka silný vietor a sneží (Zdroj: TASR/ Martina Kriková)

Na horách treba počítať so silnejším vetrom

Na horách treba počítať so silnejším vetrom, platia preto výstrahy do 10.00 h. Týka sa to okresov Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín. Nad pásmom lesa sa tam môže vyskytnúť silný vietor, ktorý môže dosiahnuť v nárazoch 110 až 135 kilometrov za hodinu, v priemere 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo predstavuje víchricu.

Aj v stredu platia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: PovodneHoryVietorVýstrahySHMUMeteorológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu