Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pellegriniho hovorkyňa si pustila ústa na špacír: Do vývrtky ju dostali tieto otázky, šéf parlamentu zasiahol

Peter Pellegrini sa ospravedlňoval Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini sa ospravedlňoval (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Facebook/Peter Pellegrini)

BRATISLAVA - Občas sa stane, že niekomu pretečie pohár trpezlivosti, pričom tento spúšťač môže byť len jednoduchá novinárska otázka. Presne to sa stalo hovorkyni šéfa parlamentu a predsedu Hlasu-SD Patrícii Medveď Macíkovej. Sám Peter Pellegrini sa potom o niekoľko hodín musel za jej odpoveď ospravedlňovať formou statusu.

archívne video

Tlačová konferencia strany Hlas SD: Chceme lepší život dôchodcov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Macíková si nedala pozor na jazyk, keď odpovedala na otázky denníka SME o pridelenom byte v poslaneckej ubytovni pre Petra Pellegriniho. Denník sa predtým sťažoval, že predseda Národnej rady SR už niekoľko dní na ich otázky nereaguje, až sa tak napokon stalo. Hoci nie tak, ako by novinári čakali.

Vás všetkých je do toho prd, odkázala hovorkyňa

Hlavné slovo si totiž zobrala samotná hovorkyňa Medveď Macíková. "Čo vás do toho, na aký účel mu to je? Keby tam aj teraz mal štyri šteniatka zavreté, tak všetkých je nás do toho prd," povedala do telefónu novinárom zo spomínaného denníka.

Pellegriniho hovorkyňa si pustila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pellegrini hasil celú situáciu

Pellegrini následne po tomto výstupe svojej vlastnej hovorkyne promptne zareagoval formou statusu na sociálnej sieti a snažil sa celú záležitosť dostať pod kontrolu. "Je to temperamentná žena a občas jej v súkromí "uletí" jazyk. Presne tak sa stalo aj v neformálnom rozhovore s novinárkou denníka, ktorá tento rozhovor následne zverejnila," posťažoval sa na úvod Pellegrini, ktorý si aj nepriamo zapolemizoval nad etickými hranicami, na základe ktorých by mal alebo nemal byť podobný rozhovor zverejňovaný. 

Pellegriniho hovorkyňa si pustila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Ospravedlňujem sa a takto už pokračovať nebudeme, dodal

"Chápem Patríciinu frustráciu, ktorá musí riešiť v tomto prípade naozaj od podlahy vymyslenú kauzu s prideľovaním ubytovania poslancom Národnej rady. Ale faktom je, že takto sa jednoducho nekomunikuje a ak ja osobne volám po väčšej politickej kultúre, môjho tímu sa to týka ako prvého. Preto sa ospravedlňujem za nevhodnú reakciu mojej hovorkyne a určite v takomto duchu s médiami pokračovať nebudeme," odkázal verejnosti a novinárskej obci Pellegrini cez sociálnu sieť.

Viac o téme: HovorkyňaPredseda parlamentuPeter PellegriniHlas-SDPatrícia Medveď Macíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu