Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šutaj Eštok má podľa PS pre rozhodnutie súdu odstúpiť, jeho koniec chce aj SaS článok

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) by mal sám odstúpiť z funkcie. Uviedol to podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka v reakcii na neodkladné opatrenie súdu v prípade postavenia vyšetrovateľa Štefana Mašina mimo služby. Poslanec Juraj Krúpa (SaS) poukázal na to, že pre ignorovanie zákonov či útok na nezávislosť súdov musí byť šéf rezortu odvolaný.

KDH zároveň vyzýva Šutaja Eštoka na komunikáciu s Úradom na ochranu oznamovateľov (ÚOO). "Opätovne vyzývame ministra vnútra, aby vykonal nápravu v súvislosti s jeho protiprávnymi krokmi a ihneď začal komunikovať s Úradom na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti," uviedol predseda KDH Milan Majerský.

Archívne video

Saskári podávajú na ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka trestné oznámenie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ako zdôraznil poslanec hnutia Slovensko Roman Mikulec, ďalší sudca potvrdil, že minister vnútra porušuje zákony. "Mestský súd Bratislava IV rozhodol v ďalšom prípade nezákonného postupu ministra vnútra voči vyšetrovateľom NAKA vydaním predbežného opatrenia v prospech vyšetrovateľa Mašina," zhrnul na sociálnej sieti.

Štefan Mašin môže naďalej pôsobiť ako vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Vyplýva to z neodkladného opatrenia, ktoré vydal Mestský súd Bratislava IV. Minister vnútra ešte v októbri rozhodol o dočasnom pozbavení výkonu štátnej služby jeho a ďalších piatich policajtov, tzv. čurillovcov.

Viac o téme: SaSKDHProgresívne SlovenskoMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu