Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hlas je s programovým vyhlásením vlády spokojný: Rozdelenie RTVS je len jedna z možností

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hlas-SD je s programovým vyhlásením vlády (PVV) spokojný, podporia ho všetci poslanci zo strany. Uviedol to predseda Národnej rady (NR) SR a strany Hlas-SD Peter Pellegrini na utorkovej tlačovej konferencii. V súvislosti s cieľmi vlády dodal, že rozdelenie RTVS je len jedna z možností, o ktorej sa bude diskutovať, a že na zmenu volebného systému bude potrebný široký konsenzus. Od mimoriadnej schôdze parlamentu očakáva vecný priebeh a konštruktívnu diskusiu.

"Hlas je s vládnym programom spokojný a podarilo sa nám doň presadiť všetky hlavné priority, o ktorých sme ľuďom hovorili pred voľbami," uviedol Pellegrini. Naďalej trvá na potrebe silného štátu a pomoci ľuďom. Poznamenal, že na tvorbe PVV sa podieľali aj nominanti Hlasu-SD a že budú garantami plnenia jednotlivých krokov, ku ktorým sa zaviazali. "Ľudia budú hodnotiť nie napísané, ale skutky," dodal. Myslí si, že ak bude PVV schválené, Slovensko má veľkú šancu stať sa znovu silným štátom, ktorý dokáže pomáhať slabším.

Archívne video: Peter Pellegrinni a ministri Hlasu-SD pred schôdzou k Programovému vyhláseniu vlády 

Peter Pellegrinni a ministri Hlasu-SD pred schôdzou k Programovému vyhláseniu vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško )

Na margo rozdelenia RTVS poznamenal, že v PVV je to ako jedna z možností. Posúdiť sa majú podľa jeho slov alternatívy vývoja. "Neberte to teraz ako fakt, že sa to ide udiať. Uvidíme, aká bude diskusia," povedal. Za kľúčové označil to, aby verejnoprávna inštitúcia plnila svoju úlohu a bola garantom pravdivosti. V súvislosti s ambíciou meniť volebný systém na Slovensku podčiarkol, že na to bude potrebný široký konsenzus. Pellegrini by chcel zmenou docieliť vyššiu mieru a úroveň demokracie. Prial by si, aby mal každý okres svojho zástupcu v parlamente.

Viac o téme: Programové vyhlásenieRTVSHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu