Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Rozprava k Programovému vyhláseniu vlády pokračuje! Opozícia nešetrí kritikou

(Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Rozprava k Programovému vyhláseniu vlády pokračuje. Schôdza, na ktorej vláda poslancom predstavila svoj program a na konci ktorej bude žiadať o ich dôveru sa začala v utorok krátko popoludní. Po úvodnom slove premiéra Roberta Fica nasledovali vystúpenia poslancov, prevažne z opozičného tábora. Prihlásilo sa ich 50, no debata napredovala pomaly, zostalo ich ešte 40. Vyzerá to, že máme pred sebou dlhý deň.

Šéf PS Michal Šimečka reaguje na Programové vyhlásenie vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Aktualizované 9:26 V rozprave dnes ako prvý vystúpil Martin Šmilňák z KDH. Venoval sa najmä téme školstva. Po ňom slovo dostane Vladimíra Marcinková z SaS. V sále je už prítomný aj premiér Robert Fico. 

Písomne sa prihlásilo 50 poslancov

Vládny program v utorok predložil poslancom premiér Robert Fico (Smer-SD) a požiadal o vyslovenie dôvery jeho vláde. Apeloval na dodržiavanie ústavy a medzinárodného práva. Vystúpil aj predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD). Deklaroval, že vláda sa bude snažiť naplniť nádej občanov na lepší, pokojnejší a bezpečnejší život. Diskusii dominovali vystúpenia opozičných poslancov. Vládnemu programu vyčítali, že je málo konkrétny. Z členov vlády vystúpil okrem premiéra len minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).

Vládnemu programu sa venovali aj parlamentné výbory. Zahraničný výbor odporučil plénu vládny program nepodporiť. Uznesením chce tiež výbor vyzvať vládu, aby odsúdila vojenskú agresiu Ruskej federácie proti Ukrajine, pokračovala v poskytovaní všestrannej pomoci Ukrajine aj v modernizácii slovenskej armády.

Viac o téme: RozpravaPVVProgramové vyhlásenie vládyParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu