Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Gyimesi sa stretol s Forróm z Aliancie: Nespresnil, akú ponuku dostal

(Zdroj: Topky/Ramon Leško, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAV - Poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi (OĽANO) sa stretol s predsedom mimoparlamentnej Aliancie Krisztiánom Forróm. Malo ísť o neformálne stretnutie. Nekonkretizoval, akú ponuku mal od neho dostať v súvislosti s ďalšou politickou spoluprácou. Podčiarkol, že šlo o neformálnu ponuku. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii.

"Dajú sa dať ponuky, ktoré sú automaticky určené na to, aby sa odmietli. Potom sú ponuky, ktoré majú za cieľ urobiť to, čo je cieľom aj strany, a to je prekročiť päťpercentnú hranicu a mať inštitucionálne zastúpenie v NR SR. To, čo mi hovoril predseda, nespĺňalo ten druhý cieľ," skonštatoval Gyimesi. Dodal, že ak príde oficiálna ponuka na oficiálne stretnutie zo strany Aliancie, prijme ju a budú diskutovať.

archívne video 

Igor Matovič a György Gyimesi vyzývajú prezidentku, aby zbavila ministra Káčera poverenia (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ponuka zo strany Aliancie?

Na otázku o spolupráci s Maďarským fórom Zsolta Simona reagoval Gyimesi s tým, že táto strana ide svojou vlastnou cestou. Skonštatoval, že vzhľadom na medializované informácie Maďarské fórum zrejme hľadá partnerov medzi slovenskými stranami. Čo sa týka prípadnej opätovnej kandidatúry za hnutie OĽANO, Gyimesi uviedol, že zatiaľ o tom nerokovali.

Viac o téme: PonukaKrisztián ForróGyörgy Gyimesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu