Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Premiér Eduard Heger: Poverený minister Rastislav Káčer má moju dôveru

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dočasne poverený šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer má dôveru dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Heger to deklaroval v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom označil naďalej za korektné, profesionálne a dobré.

"Má," odpovedal Heger na otázku, či má Káčer aj po jeho nedávnych vyjadreniach o možnom nároku Maďarska na slovenské územie jeho dôveru. Zároveň si nemyslí, že by mu malo byť odobrané poverenie ministra zahraničných vecí.

Archívne video: Igor Matovič a Gyiorgy Gyimesi sa pustili do ministra Rastislava Káčera, v relácii vraj poriadne prestrelil

Igor Matovič a Gyiorgy Gyimesi sa pustili do ministra Rastislava Káčera, v relácii vraj poriadne prestrelil (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

K situácii, ktorú vyvolali Káčerove výroky na slovenskej i maďarskej strane, sa Heger už odmieta vyjadrovať. Považuje ju za uzatvorenú tému. Ubezpečuje, že vzťahy oboma krajinami sú korektné, dobré a úprimné. Potvrdzovať to má podľa neho aj jeho rozhovor s predsedom maďarskej vlády Viktorom Orbánom na nedávnom samite. Ubezpečil, že bude dbať na to, aby malo Slovensko dobré vzťahy s každým svojím susedom vrátane Maďarska či Ukrajiny.

Viac o téme: MinisterPremiérDôveraEduard HegerRastislav Káčer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu