Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kotleba v podmienke prišiel protestovať do Kútov: Vyhrážky policajtom! Za migrantmi ich nepustili

(Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

KÚTY - Právoplatne odsúdený Marian Kotleba prišiel aj so skupinou svojich prívržencov do Kútov pred stanové mestečko. V ňom sa poskytuje pomoc migrantom, ktorí utekajú pred vojnou. Kotleba chcel "preraziť" koridor, ktorý vytvorili ťažkoodenci, aby sa nedostali priamo do mestečka.

Prívrženci strany ĽSNS, ktorú vedie odsúdený Marian Kotleba, sú známi tým, že si svoju politickú kariéru stavajú na nelegálnych utečencoch. Veď aj ich bývalý spolustranník, teraz člen Uhríkovej Republiky Milan Mazurek, sa "preslávil tým" ako na moslimskú matku s deťmi vulgárne pokrikoval na stanici. 

Teraz, keď Slovensko opäť zažíva nápor migrantov, sa Kotleba rozhodol zorganizovať prostest priamo v Kútoch, kde im ministerstvo vnútra postavilo stanové mestečko. "Ministerstvo vnútra svojou nečinnosťou umožňuje, aby nelegálni imigranti doslova obsadzovali Slovensko. Podali sme trestné oznámenie na vedenie ministerstva vnútra, pretože zákonnou úlohou polície je chrániť štátne hranice. Len národ môže vládu donútiť konať! Stretneme sa už túto sobotu o 10:00 hod. pred železničnou stanicou v Kútoch," vyzýval Kotleba vo videu. 

Utečenecký tábor v Kútoch (Zdroj: Topky/Maarty)

"Po zhodnotení a analýze všetkých informácií rozhodol veliteľ bezpečnostnych opatrení o nasadení zvýšeného počtu policajtov. V Kútoch sa momentálne nachádzajú viaceré zásahové jednotky poriadkovej polície, policajti služobnej hipológie a kynológie,ale aj operatívne hliadky a policajti antikonfliktného tímu. Polícia na mieste využila zákonné oprávnenie a to zákaz vstupu na určené miesto. Ide o preventívne oprávnenie polície, ktoré má zabrániť závažnejším dôsledkom, na udržanie verejného poriadku a ochranu zdravia, životov. Aj napriek viacerým slovným útokom a atakom zo strany protestujúcich na zložky polície, nedošlo doposiaľ k narušeniu verejného poriadku. Polícia zostáva na mieste. Aktuálne sa pri stanovom mestečku nachádza asi 200 protestujúcich osôb," informovala trnavská polícia v sobotu. 

Na videu, ktoré zverejnila stránka Naše Slovensko, počuť, ako sa odsúdený Kotleba, ktorý je momentálne v podmienke, vyhráža policajtom. "Chlapi, 10 sekúnd bude trvať, kým vás rozrazíme ako bábiky!" hovorí Kotleba ťažkoodencom. 

Viac o téme: MigrantiKútyMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu