Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Katastrofálne piatkové ráno: V Bratislave zaplavilo hlavný ťah, tvoria sa rozsiahle kolóny!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: FB / Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – V noci zo štvrtka na piatok prišiel dlho očakávaný dážď, ktorý so sebou priniesol nielen ochladenie, ale aj problémy. Tie spôsobil najmä v Bratislave. Po výdatnom nočnom daždi tam totiž vytopilo podjazd na hlavnom ťahu, ktorý využívajú nielen obyvatelia hlavného mesta, ale aj okolitých satelitných obcí. Spôsobilo to doslova katastrofu na cestách – doprava prakticky totálne skolabovala.

O probléme na sociálnej sieti informovala bratislavská polícia, ktorá vodičom odporučila, aby sa Gagarinovej radšej vyhli. Dôvodom je, že podjazd, ktorý je už dlhé roky tŕňom v oku motoristov, ale aj iných obyvateľov Bratislavy a priľahlých obcí, po výdatnom daždi opäť zaplavilo. Z toho dôvodu bol úsek neprejazdný, pre motoristov to však znamená, že musia čakať v rozsiahlych kolónach. V súčasnosti je podľa starostu Vrakune Martina Kuruca už voda z podjazdu odčerpaná a úsek opäť prejazdný. "Premávka v úseku Gagarinovej ulice bola krátko po 08:15h sprejazdnená," informovali aj bratislavskí policajti.

Katastrofálne piatkové ráno: V Bratislave
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB / Martin Kuruc StarostaVrakune)

Tie sa podľa aplikácie Waze od Mostu pri Bratislave, či od či obchodného reťazca na Ulici Svornosti až po kruhový objazd na Slovnaftskej a Hradskej. Plné sú aj všetky vedľajšie a príjazdové cesty, vodiči sa sťažujú, že stoja na mieste aj hodinu.

Katastrofálne piatkové ráno: V Bratislave
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: FB / Robo Ruža)

V aplikácii Waze jeden z vodičov zverejnil fotografiu, na ktorej je vidno, že za 14 minút neprešiel ani kilometer. Policajti stoja už obďaleč, na úrovni zjazdu z bratislavského obchvatu v smere z mesta a pri cintoríne Vrakuňa, kde otáčajú autá. Zelená vlna na sociálne sieti uvádza, že obchádzka vedie cez Mierovú ulicu. Zároveň upozorňuje vodičov, že v centre mesta sa tvoria kolóny. Zdržať sa tam môžu asi dve hodiny. Podľa Zelenej vlny sú zablokované všetky výjazdy z Dolných Honov do centra, rátať treba s viac ako hodinovým zdržaním.

Katastrofálne piatkové ráno: V Bratislave
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: waze.com)

Katastrofálne piatkové ráno: V Bratislave
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: waze.com)

Už pred siedmou hodinou ráno vo viacerých skupinách obyvateľov Vrakune, Podunajských Biskupíc, ale aj satelitných obcí Bratislavy vodiči ľudí informovali, že podjazd je neprejazdný. V dopravnom spravodajstve práve hlásili, že Gagarinova ulica (pod podjazdom) je vzhľadom na celonočný dážď zatopená, a teda neprejazdná. Všetkým vodičom a samozrejme aj cestujúcim MHD želám pevné nervy,“ napísal jeden obyvateľ Vrakune.Na Ul. Svornosti stojatá zápcha. Stojím tu už vyše polhodiny. Zaplavený podjazd,“ napísal obyvateľ satelitnej obce Miloslavov. „Každá ulica v Biskupiciach je upchatá. Vychádza to 1 km=20-25 minút,“ informovala ďalšia Miloslavčanka. Mnohí sa však hnevali na to, že za dlhé roky, odkedy je vždy po daždi problém s podjazdom na Gagarinovej, sa s tým nič nestalo.

Katastrofálne piatkové ráno: V Bratislave
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook Polícia SR - Bratislavský kraj)

Zatopený podjazd však spôsobil problémy aj cestujúcich v MHD. Linky premávajúce v týchto miestach boli totiž odklonené. Dňa 17.9.2021 od začiatku dennej premávky je prerušená premávka liniek 65, 75, 201 a 202 na Gagarinovej (železničný podjazd) z dôvodu zaplavenia komunikácie vodou. Linky 201 a 202 sú obojsmerne odklonené cez Mierovú ulicu. Linka 65 premáva z diaľnice D1 po Gagarinovej, Kaštieľskej a Mierovej ulici obojsmerne. Linka 75 obojsmerne z Tomášikovej cez Kaštieľsku a Mierovú. Za vzniknuté problémy sa cestujúcej verejnosti ospravedlňujeme,“ informoval dopravný podnik na svojej stránke. Následne krátko po 8. hodine ráno bola premávka MHD obnovená a zastávky Ríbezľová, Brodná, Ondrejovova obojsmerne a tiež Gagarinova v smere na Dolné hony sú opäť obsluhované

O daždi sa vedelo

O tom, že má výdatne pršať, informovali meteorológovia z SHMÚ ešte vo štvrtok popoludní. V okresoch Bratislava a Senec vydali výstrahy prvého stupňa pred búrkami od 18.00 h do piatka (17. 9.) do 8.00 h. V okresoch Krupina, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta od 19.00 h do piatka do 8.00 h. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 75 kilometrov za hodinu," uviedli meteorológovia. Výstraha pred dažďom platí v piatok od 8.00 do 20.00 h v niektorých okresoch Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Getty Images)

Viac o téme: MotoristiUzáveraOdklonBratislavská políciaZaplavený podjazdPodjazd na GagarinovejSatelitné obce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu