Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia vyšetruje výbuch bankomatu vo Štvrtku na Ostrove: V putách skončili dvaja muži

Polícia zaistila mužov, ktorí spôsobili výbuch bankomatu vo Štvrtku na Ostrove Zobraziť galériu (4)
Polícia zaistila mužov, ktorí spôsobili výbuch bankomatu vo Štvrtku na Ostrove (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

TRNAVA – Po razii trnavských a dunajskostredských policajtov a kukláčov Policajného pohotovostného útvaru Trnava skončili v putách v utorok (8. 6.) dvaja muži vo veku 31 a 27 rokov. Policajný vyšetrovateľ ich na základe dôkazov obvinil z obzvlášť závažného zločinu krádeže v súbehu so zločinom poškodzovania veci. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

“Obvinení mali prísť 12. januára tohto roku nadránom do obce Štvrtok na Ostrove v okrese Dunajská Streda. Požičaný Volkswagen Passat pristavili k miestnej predajni potravín, kde bol umiestnený bankomat. Do bankomatu vpustili výbušnú zmes z plynovej bomby, a túto na diaľku odpálili,” uviedla Antalová. Pri výbuchu poškodili nielen bankomat, ale aj budovu, v ktorej bol umiestnený. Jeden z mužov vošiel do obchodu a z bankomatu zobral všetky kazety s hotovosťou a z miesta činu spoločne ušli. “Páchatelia si z krádeže odniesli niekoľko stotisíc eur. Okrem peňazí spôsobili aj ďalšie škody na majetku za viac ako 28.000 eur,” opísala Antalová.

Polícia zaistila mužov, ktorí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Polícia zaistila mužov, ktorí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Policajti na objasnení prípadu vykradnutého bankomatu začali podľa hovorkyne intenzívne pracovať. “Na mieste činu sa podarilo kriminalistom zaistiť viacero významných dôkazov. Z protiprávnej činnosti usvedčili dvojicu aj tri domové prehliadky v meste Galanta a v obci Jelka. Policajti pri nich našli a zaistili finančnú hotovosť, vozidlo Volkswagen Passat, tlakové nádoby a tzv. zastavovacie ježe. Pri služobnom zákroku došlo, z dôvodu bezpečnosti zasahujúcich policajtov, k usmrteniu dvoch psov bojových plemien,” doplnila hovorkyňa.

Polícia zaistila mužov, ktorí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

Vyšetrovateľ ich spoločne obvinil a zároveň spracoval podnet na návrh na ich väzobné stíhanie. Do rozhodnutia súdu budú muži naďalej zadržaní v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im môže hroziť v zmysle zákona strata slobody na 10 až 15 rokov. Polícia v súvislosti s týmito osobami preveruje aj ďalšie prípady.

Viac o téme: VýbuchBankomatPáchateliaPolícia Štvrtok na Ostrove
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu