Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pirátska jazda na D1-tke vyšla Prešovčana poriadne draho: FOTO Diaľničiari mu dali fúkať, TU je výsledok

Pirátska jazda na D1 ho vyšla na 800 eur Zobraziť galériu (2)
Pirátska jazda na D1 ho vyšla na 800 eur (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

TRENČÍN – Štyridsiatnik na seate to poriadne prehnal! Na diaľnici D1 šoféroval vyše 200-kilometrovou rýchlosťou. Pirátska jazda ho vyšla na osem stoviek. Diaľničiari už avizovali, že v kontrolách budú pokračovať

V rukách trenčianskych diaľničných policajtov skončil 41-ročný vodič z okresu Prešov, ktorý mal na svojom seate veľmi naponáhlo. Na sklonku mája mu pred pol deviatou ráno počas jazdy na diaľnici D1 pri Ilave smerom na Žilinu namerali rýchlosť presahujúcu 200 km/hod.

Šialenci za volantom! Jeden na D1 pálil vyše dvestovkou, ďalší si ulice Bratislavy pomýlili s pretekárskym okruhom

„Vodičovi Seatu bola nameraná rýchlosť jazdy 203 km/hod. Z uvedeného dôvodu ho predpísaným spôsobom zastavili,“ uviedli policajti na sociálnej sieti. Diaľničiari dali šoférovi aj fúkať. „Pri cestnej kontrole bol vodič vyzvaný k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a následne k vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu,“ priblížili muži zákona s tým, že vodič si nesadol za volant opitý. Za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti na diaľnici mu však naparili najvyššiu možnú pokutu, a to 800 eur.

Pirátska jazda na D1-tke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Diaľničiari budú v kontrolách pokračovať

Diaľniční policajti budú v kontrolách merania rýchlosti jazdy pokračovať aj naďalej. „Rýchlosť jazdy stále patrí medzi najčastejšie príčiny zavinenia dopravných nehôd,“ varovali a informovali, že od tohtoročného januára do mája sa porušenie povinnosti vodiča podieľalo na 163 dopravných nehodách (-19), čo predstavuje 46,7%-ný podiel zo všetkých dopravných nehôd.

Viac o téme: Jazda DiaľnicaVodičRýchlosťPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu