Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšie hororové dovolenky Slovákov v Turecku: Netopiere, polámané sedadlá a zážitok do smrti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Strach a hrôza. Toto sú pocity, ktoré zažili Slováci na dovolenkách v Turecku. Tešili sa, že si užijú prázdniny ako sa patrí, no namiesto toho na to asi do konca života nezabudnú.

Minulý týždeň v piatok sme zverejnili príbeh Slovákov, ktorí zažili katastrofálnu dovolenku v Turecku. Následne sa nám ozvalo niekoľko čitateľov s podobnými zážitkami. Zverejňujeme tri príbehy, ktoré naši čitatelia zažili na dovolenke v Turecku.

Vaše tipy

Nič nefungovalo, nervy nám pracovali naplno

Tatiana bola dovolenkovať v Turecku iba prednedávnom. V hoteli Happy Elegant - Alanya v Turecku sa naladili na 5 hviezdičkové služby, no onedlho začali problémy. "Problém začal po príchode do hotela, kde sme prišli bez delegátky a recepční nevedeli komunikovať v angličtine. Ako tak sme sa ubytovali, ale nevedeli sme čo a ako," napísala nám naša čitateľka a dodala, že ešte že vedeli po rusky.

Ráno, keď sa poberali na raňajky, ich stretol prvý šok. "Obrusy na stoloch boli mastné, pooblievané, namrvené, špinavá podlaha, neumytá tak týždeň." nepotešili ich ani služby v hoteli. Najhoršie však bolo vybavenie pri pláži. Našli tam "polámané ležadlá, roztrhané matrace. Vybrali sme si ako tak ležadlá a išli sme využiť služby all inclusivu – pitný režim. Dostali sme vodu do plastového pohára, mysleli sme si je to ok, však sme na pláži. Za chvíľu sa objavil chlapec a začal poháre zbierať, asi kvôli čistote," keď tu zrazu sa nestali čudovať, čo s nimi robil chlapec.

"Poháre opláchli v bare na pláži pod studenou vodou a čapovali ďalej. To nehovorím o tom, že deti sa hrali v piesku, no aj tie sa opláchli a použili. Hygiena nadovšetko," tvrdí nahnevane Tatiana.

Ďalšie hororové dovolenky Slovákov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: http://palmbeach.euphoriahotels.com)

Obed ich vytočil tiež. K tomu sa pridala netečúca sprcha, nesplachujúce WC, nefungujúca klíma, WIFI, špinavé izby, stará hrdzavá kúpeľňa, čo sa odrzkadlilo na ich psychickom stave. "Nervy nám už pracovali naplno." Slováci sa išli aj sťažovať, ale príliš to nepomohlo.

"Po sťažnostiach na nedostatky, ktorých bolo neúrekom, nám delegátka odpovedala, čo by ste chceli za tie peniaze. Neviem či 600 eur na 6 dní je málo. Vôbec nám neposkytla reklamačný protokol, tak sme spísali písomný záznam a doslova vynútením sme si museli vyžiadať napísať, že reklamačný protokol nemá a aj jej podpis," rozpráva Tatiana o ich zážitku.

Po sľube o výmene izbe sa tak nestalo u všetkých. Vo vymenenej izbe sa dokonca chlapček porezal tak, že mu zašívali ruku aj nohu so 46 stehmi, pričom si čitateľka myslí, že sa tomu dalo zabrániť. "V skratke povedané tento hotel nemal nič spoločné s 5 hviezdičkami. Výber jedál, dostupnosť nápojov, roztrhané a zlomené ležadlá na pláži, pri bazéne. Ironický prístup personálu. Priechodné izby s cudzími ľuďmi. Voda na izbách žiadna, tú sme si chodili kupovať do obchodu," končí svoje rozprávanie Tatiana, ktorá sa namiesto 5 hviezdičkového hotela dočkala podľa vlastných slov asi tak 2 hviezdičkového.

Urobili z nás hlupákov

V Turecku si užil svoje aj Rado s rodinou. Ten si pol roka dopredu zaplatil luxusnú dovolenku s plážou s pozvoľným prístupom, kde by nemali problém ani ľudia so zdravotnými problémami. "No po príchode k moru nastalo sklamanie. Pláž bola samý štrk, po ktorom som od bolesti ani nemohol ísť, takže dovolenka pri mori bez mora," napísal nám Rado.

Ďalšie hororové dovolenky Slovákov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Následne ich nespokojní dovolenkári kontaktovali. Ako nám Rado napísal, nemenovaná cestovka nespravila nič, iba zmenila v popise ponuky piesočnatú pláž na kamienkovú. "Po napísaní reklamácie, urobili z nás klamárov, že to nie je pravda. Našťastie máme všetko zdokumentované aj vytlačenú ich manipuláciu s ponukou počas našej dovolenky, tak sme to všetko poslali na Slovenskú inšpekciu a dúfame že konečne klamárom to neprejde len tak," nechal sa počuť rozhnevaný Rado.

Ďalšie hororové dovolenky Slovákov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Netopiere na izbe v ruskom rezorte

Katastrofu zažila aj Lívia spolu s jej partiou. "Netopier na izbe, iný hotel, boli sme uväznení v ruskom rezorte a bez delegáta," napísala nám čitateľka, ktorých na izbe ešte aj okradli. Cestovka im preplatili 17 eur, z čoho skoro odpadli. "Na zaplakanie," sťažuje sa Lívia a dodáva, že luxus, ktorý čakali, nenašli.

"Boli sme dvaja a zájazd stál 2500 eur, za to sme chceli luxus a nič z toho, úplne najhoršia dovolenka, nočná mora. Papierov mám asi 50, čo sa vyhováraju jeden na druhého, oklamali nás a dáme to na súd," uzavrela Lívia svoj horor v Turecku.

Zažili ste podobný zážitok alebo iný nepríjemný incident na dovolenke? Neváhajte a dajte nám vedieť na tipy@topky.sk.

Viac o téme: DovolenkaTureckoSlováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu