Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vodičom pri Ďurďošíku skoro oči vypadli, keď TO zbadali: FOTO Motorkára hodného do cirkusu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: foto: tip citatela)

ĎURĎOŠÍK - Vodiči jazdiaci v Košickom kraji ostali poriadne šokovaní. To, čo na ceste videli, ich poriadne vydesilo. Motorkár ohrozoval nielen seba, ale aj ostatných účastníkov premávky. Takéto čísla patria do cirkusu, v žiadnom prípade nie na frekventovanú cestu.

Vaše tipy

Do redakcie sme dostali fotografiu od čitateľa, ktorý situáciu zachytil. Keď v utorok jazdil na kopci pri obci Ďurďošík v Košickom kraji, z toho, čo videl, skoro odpadol. Okolo štvrť na sedem spozoroval po ceste idúcu motorku. Na tom by nebolo nič zvláštne. Lenže motokár namiesto toho, aby na motroke riadne sedel a rukami držal riadidlá, na sedadle stál.

Šokujúci moment je zachytený na fotke. Vidno na nej, ako vodič na motorke stojí, pričom rukami udržuje rovnováhu. Nevedno, ako dlho takto išiel, no svojou bezočivou jazdou ohrozil nie len seba, ale aj ostaných účastníkov cestnej premávky, ktorým videná situácia doslova vyrazila dych. 

Vodičom pri Ďurďošíku skoro
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Na konanie nezodpovedného motocyklistu sme sa pýtali kompetentných. Vodič motocykla svojím konaním jednoznačne porušil ustanovenie zákona o cestnej premávke. "Vodič je povinný sa plne venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. Účastník cestnej premávky je povinný správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam," vysvetlila hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. 

Ako ďalej policajná hovorkyňa doplnila, vodič sa svojím konaním dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Za takýto skutok je možné uložiť pokutu do 100 eur.

Viac o téme: MotorkárĎurďošík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu